Fortsatt stort salg av disketter

Trodde du at den gamle floppyen var avgått med døden? Neida, den lever i beste velgående.

Du skal lete lenge etter en ny PC som har innebygd floppystasjon, men fortsatt er det svært mange datamaskiner og apparater som benytter den mildt sagt aldrende lagringsteknologien.

For uinnvidde, yngre lesere kan jeg opplyse om at floppydisken hadde en lagringskapasitet på 1,44 MB da den var på toppen av sin karriere, og selv om både Sony, Iomega, 3M og flere andre prøvde å skape bakoverkompatible erstattere (samtlige med over 100 MB kapasitet), har den gamle disketten overlevd dem alle.

Og ja, vi snakker om tiden før USB her, og lenge før nettlagring, eksterne harddisker og USB-minneplugger. Den 3,5" store disketten feirer 30-årsjubileum i år.

Les også: Hvem vinner diskettkampen? (DinSide-artikkel fra 1998)

Fortsatt enormt marked

En av de store fordelene med diskettene er at du kan skrive på dem. Etiketter kan dessuten kjøpes løst når du finner ut at du skal fylle disketten med nye data. Foto: Bjørn Eirik Loftås
En av de store fordelene med diskettene er at du kan skrive på dem. Etiketter kan dessuten kjøpes løst når du finner ut at du skal fylle disketten med nye data. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Ifølge Verbatim, som i mai 2010 fortsatt produserer floppydisker i stor skala, er interessen overraskende stor for det aldrende lagringmediet, som du får plass til 486 stykker av på en vanlig CD.

Ifølge Verbatims egne tall ble det i Europa alene solgt rundt 50 millioner disketter i 2009. Interessen er størst i østeuropeiske land og i Russland, skriver selskapet i en pressemelding.

Og selv om markedet krymper, har etterspørselen etter Verbatim-disketter holdt seg stabil, hevder selskapet, som ikke har noen planer i å kutte satsningen i tiden som kommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: NAV bruker fortsatt disketter.