<B>SI AT DU ELSKER MEG:</B> Googles ferskeste søketjeneste er strengt tatt bare en portal for en hel haug med Google-tjenester, og slik sett like mye reklame som noe annet. Men moro er det likevel.
SI AT DU ELSKER MEG: Googles ferskeste søketjeneste er strengt tatt bare en portal for en hel haug med Google-tjenester, og slik sett like mye reklame som noe annet. Men moro er det likevel.Vis mer

Fortell Google hva du elsker

... og de gir deg (et slags) svar tilbake. Ny, spennende søketjeneste fra søkegiganten.

Vet Google selv hvor mange tjenester de egentlig adminstrerer? Og vet de hvor mange de har satt i gang og deretter lagt ned gjennom årenes løp?

Det er ikke mange dagene siden DinSide omtalte Googles nye bildesøk. Kanskje er denne rykende ferske Google-tjenesten et forsøk på å holde orden i huset, den inkluderer ihvertfall svært mange googlevrier, og er nesten et veritabelt best of for Googles enorme søkeunivers.

Navnet er ihvertfall fint: What do you love?, eller fritt oversatt: "fortell oss hva du elsker".

Søk i det vide og brede

I søkefeltet kan du selvfølgelig skrive inn akkurat hva du vil, men litt testing viser at det kan lønne seg å treffe bredt heller enn smalt. Søker du for eksempel på byer, band, filmer, TV-serier, fotballag eller andre ganske kjente størrelser vil du få et nyttigere utvalg enn hvis du søker på mer perifere ting.

Når søket er ferdig får du opp noe som likner mistenkelig på en Google-portal, som blant annet innholder treff fra Google-tjenester som Trends, bildesøket, bloggsøket, produktsøket, patentsøket, Gmail, YouTube, Translate, Maps og Books. Det er ikke alle tjenestene som gir resultater, men med rundt 20 bokser med ulik informasjon skal det godt gjøres at du ikke finner noe som er relevant.

Les også: Nå vil Google fjerne adressefeltet

Bla eller hopp videre

Du kan enten bla deg gjennom treffene ved hjelp av pilene som finnes nederst i hver boks, eller du kan klikke deg videre til hjemmesiden til den aktuelle tjenesten.

Denne nye søkeportalen er en nyttig påminnelse om hvor mange strålende tjenester Google faktisk leverer, og, ikke minst, hvor mange tjenester for spesielt interesserte de også står bak. Patentsøket er nok ikke det aller hotteste i rene tall, og statistikken som viser hva folk søker på til enhver tid er nok også for mindretallet.

Har du allerede gjort noen gode søk med WDYL? Del det med de andre DinSide-leserne i forumet under!

Du finner What do you love? her.