Forsvant all teksten i nettleser-skjemaet?

Her er nettleser-tillegget som kan spare deg for mye hodebry.

<b>UNNGÅ DETTE:</b> Mistet du skjemadataene dine ved et uhell? Med et tilleggsprogram til nettleseren, trenger du ikke begynne med blanke ark igjen. Foto: ALL OVER PRESS / KIRSTI ØSTVANG
UNNGÅ DETTE: Mistet du skjemadataene dine ved et uhell? Med et tilleggsprogram til nettleseren, trenger du ikke begynne med blanke ark igjen. Foto: ALL OVER PRESS / KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det havner definitivt under kategorien i-landsproblem, men det er likevel ganske frustrerende å ha skrevet en lang tekst i et kommentarfelt eller nettskjema, og så oppleve at du mister alt.

Enten fordi nettet plutselig faller ut idet du har trykket lagre eller send, eller fordi du lukker vinduet ved en feiltakelse. Og så husker du nesten ikke hva du skrev ... #%)(#)¤(#!!!

Men fortvil ikke, redningen er nær!

Bruker du Chrome, Firefox eller Safari, kan nettlesertillegget Lazarus bringe tilbake dataene fra de døde.

LES OGSÅ: Gjør notater i nettleseren

Slik fungerer det

Alt du trenger å gjøre er å gå tilbake til nettskjemaet igjen, trykke på den lille Lazarus-knappen øverst i høyre hjørnet på tekstfeltet, og deretter velge hvilken versjon du ønsker å gjenopprette fra rullegardinlisten som dukker opp.

De tidligere versjonene vil dukke opp som forhåndsvisninger ettersom du flytter musepekeren over dem, men du må trykke på en aktivt, for at den skal gjenopprettes.

Enkelt, og glimrende! Det har i hvert fall reddet undertegnede fra et par-ti katastrofer.

SE ETTER LAZARUS-IKONET: Øverst til høyre i hvert tekstfelt finner du et ikon du skal trykke på for å hente opp tidligere inntastet tekst. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SE ETTER LAZARUS-IKONET: Øverst til høyre i hvert tekstfelt finner du et ikon du skal trykke på for å hente opp tidligere inntastet tekst. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


LES OGSÅ: Opera med kjempesmart funksjon

Er det sikkert?

Er du redd for at Lazarus fanger opp hva du skriver, bedyrer utvikleren at «det er så sikkert som du vil at det skal være».

Dataene lagres på maskinen din, og du kan sette opp et passord, slik at de krypteres. Gjør du det, vil du måtte taste passordet når du skal gjenopprette tekst. På den måten sørger du også for at ingen andre kan gjenopprette dine skjemadata.

Du kan aktivere en funksjon kalt Lazarus Sync om du ønsker å synkronisere data på tvers av nettlesere, for eksempel hjemme og på jobb. Dersom du gjør det, krypteres dataene nok en gang, lover utvikleren. Her må du også ta i bruk et passord, aller helst et langt et.

Er det for øvrig spesifikke nettsteder du ikke vil at Lazarus skal lagre data fra, kan du spesifisere det.

Last ned Lazarus.

LES OGSÅ: Chrome sporer opp bråkete faner