Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald KvammeVis mer

Førsteinntrykk:Lynrask overføring fra digitalkamera

Hvis du synes effektivitet er viktig når du arbeider med digialt kamera, er det flere gode alternativer til å overføre bildene med seriellkabel. Vi har sett på to slike løsninger.

Hvis ditt kamera har utskiftbart minnekort (SmartMedia eller CompactFlash) kan du kjøpe en adapter som gjør overføring fra kameraet til PCen betydelig mer effektiv. Vi har kikket på to løsninger fra Olympus: En adapter som plassres i PCMCIA-spor i bærbar PC og en adapter som kan plasseres i diskettstasjon (hvis du ikke har PCMCIA-spor).

Det er ikke bare Olympus som har slike adaptere. Både Canon og Kodak selger lignende adaptere til ComPactflash minnekort som fungerer på samme måte.

PC-Card Adaptor

Prinsippet er såre enkelt. Kortet står i PCen hele tiden. Når du har tatt bildene, tar du ut minnekortet fra kameraet og setter det inn i adapteren, og vips så kan du kopiere bildene direkte fra kortet til hvor du måtte ønske.

For å installere kortet trenger du bare å plassere det i kortplassen. Windows vil da automatisk sette det opp som en ekstra harddisk. Dette har vi bare testet i Windows 95 og 98, og da fungerte det smertefritt.

Hastigheten med adapteren er upåklagelig. Hastigheten kan sammenlignes med kopiering fra en vanlig harddisk.

Dette kortet koster ca. 1 000 kroner inkl. mva. og det er absolutt verdt pengene hvis du jobber mye med ditt digitale kamera.

 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer

Også for diskettstasjon

Spor for PC-kort er jo først og fremst for bærbare PCer selv om det er mulig å kjøpe adaptere som kan brukes på stasjonære PCer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alternativet er å bruke FlashPath som er en adapter for diskettstasjonen. Og selv om kopiering fra diskett ikke er like rask som løsningen med PC-kort, er den betydelig bedre enn overføring med seriellkabel.

FlashPath krever at du installerer en spesiell driver som overvåker aktivitet på diskettstasjonen. Dette har sammenheng med begrensningen på 1,44 MB på vanlige disketter, og SmartMedia minnekort kan jo ha betydelig høyere kapasitet.

Når driveren er installert er det like enkelt å bruke denne adapteren. Sett inn minnekortet og kopier bildene som fra en vanlig diskett.

Også denne adapteren koster ca. 1 000 kroner inkl. mva. Ønsker du mer informasjon, kan du ta kontakt med Olympus på tlf. 22 71 60 10.