Førsteinntrykk

Vi fikk oss noen overraskelser, de fleste var faktisk veldig positive!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første oppstart av PCen ble gjort med en Slax Linux live-CD i. Det er en grei måte å se at alt fungerer, uten å måtte behøve å installere operativsystem på PCen.

Ser man det!

Vi ble positivt overrasket over at støyen ikke var mer fremtredende. Box 2022 er svært lett, og kabinettplatene er tynne. Noe vibrasjon fra harddisken var det, og det førte til en dyp brumming - men slett ikke uholdbar. Vi ville nok uansett ikke ha den oppå skrivebordet, på gulvet gjør den seg bedre, og lyder forsvinner i langt større grad.

Maskinen støyet imidlertid litt mer under hard belastning, men her var ingen høyfrekvente og uholdbare lyder - heldigvis.

image: Førsteinntrykk


Vi lastet Slax Linux til minnet, og kunne konstatere at alt virket som det skulle. Grafikkdrivere, lyddrivere og nettverksdrivere ble lastet korrekt, og vi kunne straks surfe på nettet med nettleseren Konqueror.

Overraskende grafikkytelse

Deretter prøvde vi å spille av tre videoklipp, ett DivX-klipp med oppløsning 640 x 480 piksler, noe maskinen og Slax hadde null problemer med. Deretter prøvde vi et WMVHD-klipp (720P), noe som også gikk helt glatt. Lyden var riktig nok borte, men det har med drivere og støtte for WMV i Linux å gjøre.

Til slutt prøvde vi å spille av et klipp i full HD-oppløsning, 1080P. Også dette gikk relativt bra, det var bare minimal hakking å spore. Det er grunn til å understreke at dette er opplevelsene fra Slax Linux. Nå gjenstår det å se om alt fungerer like eksemplarisk med Windows Vista innabords. Vi er optimister!

Tilbake