Førsteinntrykk Huawei MediaPad X1

Verdens tynneste 7-tommer nettbrett, som du også kan ringe med.

Lyst på et skikkelig lite nettbrett eller en skikkelig stor smartmobil? Møt Huawei MediaPad X1.

Huawei tjuvstartet årets Mobile World Congress i Barcelona søndag med en storlansering av fem nye produkter: en trådløs ruter, en smartmobil, et smartarmbånd og to nye nettbrett.

MediaPad X1 var den som fanget oppmerksomheten vår mest. Her snakker vi om et 7-tommers nettbrett du også kan ringe med.

Vi har ikke uttrykt enorm begeistring for store telefoner på DinSide tidligere, men i dette tilfellet tror vi telefonimuligheten er mer som en bonusfunksjon enn den er hovedfunksjon.

Faktisk kan det jo hende det kommer til nytte også, gitt at man er i rett situasjon. Som nettbrett fikk vi i hvert fall et ganske godt førsteinntrykk av MediaPad X1.

Les om alle Huawei-nyhetene hos ITavisen

Lekker og lett

PEN OG SOLID: Huawei-nettbrettet har ikke akkurat noe grensesprengende design, men den er pen og ikke minst solid. Baksiden er av aluminum. Foto: KIRSTI ØSTVANG
PEN OG SOLID: Huawei-nettbrettet har ikke akkurat noe grensesprengende design, men den er pen og ikke minst solid. Baksiden er av aluminum. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Blant annet fordi det er svært hendig. Det slankeste 7-tommerbrettet på markedet, sier produsenten selv.

Det har en tykkelse på bare 7,18 mm, noe som gjør det tynnere enn populære modeller som iPad mini (7,5 mm) og andregenerasjons Nexus 7 (8,4 mm). Vekten er bare 239 gram.

Du blir sikkert ikke overrasket når vi forteller at Huawei brukte mye tid på å fortelle hvor mye mindre, tynnere og lettere den var enn konkurrentene.

Ingenting galt i det, for MediaPad X1 er hendig som få (og så passer den i innerlomma på jakka).

Flott skjerm, lovende batteritid

Demomodellen virket imidlertid bra på flere andre områder også. Skjermen, med en oppløsning på 1920x1200, var skarp og fin å se på. Innsynsvinkelen var bra og den skal også være veldig lyssterk.

Den var dessuten kjapp. På innsiden sitter det en firekjerners prosessor på 1,6GHz og 2 GB RAM. Nå fikk vi ikke satt nettbrettet virkelig på prøve med noen tunge apper, men i menysystemet fløt ting som det skulle.

PEN OG SOLID: Huawei-nettbrettet har ikke akkurat noe grensesprengende design, men den er pen og ikke minst solid. Baksiden er av aluminum. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MINDRE FLAUT: Fordelen med mindre nettbrett er at det blir litt mindre flaut å ta bilder i offentligheten. MediaPad X1 har dessuten kameraer som tar bilder i ganske høy oppløsning. Foto: KIRSTI ØSTVANG


Batteriet har en kapasitet på 5000mAh (iPad mini har 4440mAh). Huawei lover at dette, i kombinasjon med skjermen på sju tommer, gir 15 timer surfetid, ifølge ITavisen.

- Eller regn på en annen måte: Du vil kunne strømme fem filmer, eller se åtte filmer som er lagret lokalt. Eventuelt kan du høre på musikk i 125 timer, forklarer vårt søstermagasin.

En annen kul funksjon er at du kan bruke MediaPad-nettbrettet som ladestasjon for mobilen din. Du kan altså koble til en usb-kabel i den og i en telefon, for å lade sistnevnte. Kjekt når man er ute på farten!

Les også: iPad Air slår alle konkurrenter i batteritest

Perfekt for selfies?

På baksiden av nettbrettet finner vi et 13-megapiksler kamera med LED-blits, og på fremsiden finner vi et 5-megapiksel kamera. Det er høyere oppløsning enn nettbrett flest, og bør i hvert fall gjøre det mer fristende å ta en videosamtale.

MINDRE FLAUT: Fordelen med mindre nettbrett er at det blir litt mindre flaut å ta bilder i offentligheten. MediaPad X1 har dessuten kameraer som tar bilder i ganske høy oppløsning. Foto: KIRSTI ØSTVANG
MINDRE FLAUT: Fordelen med mindre nettbrett er at det blir litt mindre flaut å ta bilder i offentligheten. MediaPad X1 har dessuten kameraer som tar bilder i ganske høy oppløsning. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Gammel Android trekker ned

Det mest negative med MediaPad-nettbrettet er etter vår mening at det kjører en gammel Android-versjon, Android 4.2.

Huawei har også lagt sitt eget skall, kalt Emotion UI, på toppen av brukergrensesnittet, og det byr på en litt annen brukeropplevelse enn vi er vant med. Blant annet har de fjernet app-skuffen, noe som betyr at alle installerte apper må ligge på hjemskjermen.

Om selskapet kommer til å kapre masse iPad mini- og Nexus 7-brukere på grunn av MediaPad X1 gjenstår å se, men de viser i hvert fall muskler. Og flere valgmuligheter er alltid bra.

MediaPad X1 har 4G-støtte og kommer i salg i mars med en veiledende utsalgspris på 399 euro, cirka 3.300 kroner. Vi kan sikkert forvente at norsk pris blir noen hundrelapper over det igjen.

Les flere saker fra Mobile World Congress 2014