Første DVD-opptaker med støtte for Windows Media

Hong Kong-baserte Malata/Wanlida har lansert en DVD-opptaker med støtte for Windows Media 9-formatet fra Microsoft. Ikke bare avspilling, men også opptak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptakeren, som har fått navnet DiVA 489, kan ta opp TV-programmer i MPEG4-basert Windows Media 9-format (WMV9). Det betyr langt høyere kompresjon enn MPEG2-formatet som benyttes i DVD-filmer.

Inntil 15 timer VHS-kvalitet

Produsenten lover at du skal kunne spille inn mer enn 6 timer i en kvalitet som tilsvarer det som omtales som DVD-kvalitet, på én DVD+R(W)-plate, og inntil 2 timer i VHS-kvalitet på en helt vanlig CD-R(W)-plate. Velger du denne kvaliteten på en DVD+R(W)-plate, kan du få 15 timer med opptak. Disse platene kan for øvrig bare spilles av i denne og kommende Windows Media Video-kompatible spillere, eller på PCen.

DiVA 489, som for øvrig skal selges under Polaroid-navnet i USA, kan selvsagt også avspille vanlige DVD-filmer. Filmer og klipp du har redigert ved hjelp av Windows Movie Maker og brent til CD/DVD på PCen, vil også kunne spilles av på DiVA 489.

Den er også utstyrt med nettverkskort, for streaming av innhold fra Internett, og har også innebygd en nettleser for surfing på nettet. WMA- og MP3-filer skal også kunne avspilles. Pris er i skrivende stund ukjent.

Kilder:
AsiaWire/i4U

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!