Først med Windows 98

Riktignok kommer ikke Windows 98 i salg før i slutten av juni, men likevel har DinSide, som et av verdens første medier, fått tilgang til en fullstendig ferdig utgave av systemet. Denne utgaven viser et svært lovende system.

Da Windows 95 dukket opp for tre år siden, var systemet totalt forandret i forhold til de tidligere utgavene av Windows. Til tross for at '95 hadde en del feil, var det ikke vanskelig å anbefale brukerne snarest mulig å oppgradere til denne nye utgaven. Grunnteknologien var nemlig uendelig mye bedre enn i Windows 3.1.

System for alle?

Når det gjelder Windows 98 er vi ikke like sikre på at alle Windows-brukere bør oppgradere. Windows 98 er -- etter de fleste målestokker -- et langt bedre system enn Windows 95. Men har du en PC som i dag fungerer utmerket med siste utgave av '95, kan du nok tenke deg om både en og to ganger før du bruker noen tusen kroner du på å skifte ut systemet. Forskjellene mellom Windows 98 og Windows 95 er nemlig ikke like gjennomgripende som de var mellom 3.1 og '95.

Likevel dreier det seg her om et system som er svært mye bedre enn forgjengeren på svært mange måter.

For det første viser Windows 98 -- allerede ved innstallering -- at det er svært mye bedre på plug-and-play-teknologi enn '95. Det nye systemet fant umiddelbart alle enhetene i de to test-PCene vi prøvde det på, og klarte til og med å ordne opp i konflikter mellom nettverkskort, SCSI-kort, grafikkort osv på en måte som '95 aldri har klart. For det andre har Windows 98 allerede bevist at nettverksteknologien, og integrasjonen mot Internett Explorer er langt bedre enn hva som var tilfellet i tidligere utgaver (det siste skulle vel egentlig bare mangle, i og med at det er dette store deler av rettssaken i USA dreier seg om akkurat nå).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grundige tester

DinSide har altså akkurat fått tilgang til systemet, og kun fått testet det i noen få timer. Vi vil drive grundige tester av Windows 98 de nærmeste dagene, og kan dermed holde deg fullstendig oppdatert når det gjelder dette nokså viktige, nye operativsystemet. Følg med på DinSide i dagene som kommer.