Forskjell i bildekvalitet på minnekort?


Hei!

Har hørt at Compact Flash kort gir bedre kvalitet på digitalbildene enn f.eks Secure Digital kort. Måten det lagrer data på kortet, komprimeringen osv. Har liten tro på dette selv, kan du gi meg et endelig svar på dette?

Hilsen Christoffer

Datadoktoren svarer

Hei Christoffer,

Jeg tror at en kilde til denne misforståelsen kan være at Compact Flash tradisjonelt har vært (og er) brukt i mer profesjonelle kameraer, mens SD har vært (og er) brukt i amatørmarkedet. Og mens amatørkameraene gjerne har begrenset seg til å lagre bildene i jpeg-format, har de profesjonelle kameraene gjerne hatt muligheter for å lagre i formater som TIFF og/eller RAW i stedet, som holder på flere bildedata og altså er mer detaljerte.

Selve dataene som skrives til minnekortene består (uansett hvordan vi snur og vender på det) kun av enere og nuller, enten det lagres på Compact Flash, Secure Digital eller andre typer minnekort. For den slags skyld kunne dataene blitt lagret på CD, diskett eller kassett, resultatet ville blitt nøyaktig det samme... men de fleste vil være enige i at det er litt mer praktisk med et lite minnekort. Poenget mitt er hvertfall at formatet på minnekortet ikke har noe å si for kvaliteten på bildene.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar