PDF-miniatyrer som viser litt av innholdet i filene. Dermed blir det enklere å finne akkurat den filen du ønsker å åpne.
PDF-miniatyrer som viser litt av innholdet i filene. Dermed blir det enklere å finne akkurat den filen du ønsker å åpne.Vis mer

Forhåndsvis PDF-filer i Windows

Denne funksjonaliteten har vi savnet.

Forhåndsvisning av dokumenter, videoer og bilder er noe vi er blitt vant til i Windows 7, men det er langt fra alle filtyper som lar seg vise i miniatyrutgaver eller i forhåndsvisningsruten i Utforsker.

Som for eksempel PDF-filer. Alle har et forhold til PDF-filer. Bare ikke Windows.

PDF Preview for Windows 7 endrer dette. Så snart fil-ikonene når en viss størrelse, forhåndsvises innholdet. Dobbelklikker du en fil, åpnes den i en egen, enkel PDF-viser:

Forhåndsvis PDF-filer i Windows


Den lar deg bare lese PDF-ene, du kan ikke markere tekst eller manipulere innholdet. Høyreklikker du inne i PDF-en har du imidlertid mulighet for å kopiere en og en side til utklippstavlen som bilde.

Rask visning

Selv svært store PDF-filer åpnes lynraskt, omtrent slik vi er vant med fra Mac og en rekke Linux-distribusjoner. Dette er definitivt noe vi skulle sett at Microsoft bakte inn som standard i Windows 8.

Inntil det eventuelt skjer, gjør altså PDF Preview jobben, og for ordens skyld: Programmet virker både i Windows 7 og betautgaven av Windows 8.

Det skal forresten også fungere sammen med Outlook, men det har vi ikke rukket å prøve.

Du finner mer informasjon og kan laste ned dette gratisprogrammet fra denne siden.

Samleside: Gratisprogrammer