Fujitsus første Android-brett er både tynnere og lettere enn iPad. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Fujitsus første Android-brett er både tynnere og lettere enn iPad. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Forhåndstitt: Fujitsu Stylistic M532

Android 4.0-brett med fokus på både jobb og fritid.

Utvalget av Android-baserte nettbrett er stort, men de færreste av dem selger veldig bra. Fujitsu håper det kan endre seg med sitt første Android-nettbrett, som har egenskaper de håper skal slå an både i bedrifts- og hjemmemarkedet.

Produsenten har blant annet fokusert på design, noe vi mente Lenovo bommet litt på da de lanserte sitt nettbrett myntet på bedriftsmarkedet for en tid tilbake. Stylistic M532 er langt tynnere, med sine 8,6 millimetre, og vekten på 560 gram er vesentlig lettere enn for eksempel markedslederen iPad fra Apple. Den nye iPaden er til sammenligning 9,4 mm tykk og 662 gram (4G-utgaven).

Brettet har en bakside i plast med lett gummiert overflate. Det gjør at brettet ligger stødig på bordet og behagelig i hånden. Konstruksjonen er absolutt tillitsvekkende.

Brettet har større skjerm enn iPad, men er både tynnere og lettere. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Brettet har større skjerm enn iPad, men er både tynnere og lettere. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


I motsetning til for eksempel iPad, er brettet konstruert med tanke på å brukes i landskapsmodus. Det ser vi tydelig med plassering av Fujitsu-merket, ladekontakt og ikke minst kameraet. Det kan naturligvis også brukes på høykant, i likhet med andre Android-brett.

Les også: Asus med meget interessante nye brett

Her er flere bilder av brettet (artikkelen fortsetter under bildeserien):

Brettet er kun 8,6 mm tykt på det tykkeste. Foto: Fujitsu
Foto: Fujitsu
Fujitsu er klare med sitt første nettbrett, som de hevder tar like godt vare på bedrifts- som privatbrukeren. Foto: Fujitsu
Vårt eksemplar er en pre-produksjonsenhet, derfor klistremerket på baksiden som blant annet viser konfigurasjonen.
Brettet har større skjerm enn iPad, men er både tynnere og lettere. Foto: Bjørn Eirik Loftås


Heftig batterilevetid

Skjermen måler 10,1 tommer, oppløsningen er 1280 x 800 piksler, som har like god innsynsvinkel fra alle sider som for eksempel iPad. På innsiden sitter en firekjernet Nvidia Tegra 3-prosessor, som kjøres på 1,4 GHz, samt 16 GB lagringsplass. Ifølge produsenten skal batteriet vært meget seiglivet, med inntil 9,5 timer med kontinuerlig videoavspilling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fujitsu fremhever at brettet er utstyrt med sikkerhetsfunksjoner som er nødvendig for å passe inn i bedrifters sikkerhetsprofil, blant annet gjennom kryptering og støtte for Citrix, VMware og Microsoft Virtual Desktop-miljø. Støtte for Microsoft Exchange og globale adresselister er også på plass, både via WLAN og 3G/UMTS.

Brettet skal også være sterkt på multimediefunksjonalitet, og det kan kobles til TV for å vise video i full HD-oppløsning. Støtte for streaming av innhold over DLNA-protokollen er også standardfunksjonalitet.

Det lille vi har fått testet tyder på at Fujitsu har gjort mye riktig med dette brettet. Det virker kjapt og responsivt i de fleste sammenhenger, men inn- og ut-zooming på nettsider kan noen ganger hakke mer enn tilfellet er på iPad. Det kan imidlertid endre seg til den ferdige versjonen er i butikkene.

Høyoppløst kamera

Stylistic M532 er utstyrt med to kameraer – ett på 8 megapiksler for fotografering, og frontkameraet på 2 megapiksler til videokonferanser. Vi har tatt noen testbilder med vårt pre-produksjonseksemplar, og kvaliteten er helt kurant til hverdagsfotografering. For øvrig har brettet en microUSB-port, docking-kontakt, sim-kortleser og leser for SD-minnekort.

Brettet kommer ikke i butikkene før i midten av juni, men skal kunne forhåndsbestilles allerede nå, ifølge Fujitsu, som antyder en startpris på 549 euro, eller i overkant av 4100 kroner. Det er i såfall hundrelappen dyrere enn iPad 2 (modellen uten 3G, riktig nok), som foreløpig har et meget solid grep om nettbrettmarkedet.

Vårt førsteinntrykk er uansett bra, spesielt vekt og tykkelse gjør dette til en meget interessant utfordrer.

Samleside: Nettbrett