Forfra er best

Hender det at du ligger på knærne under skrivebordet for å koble til eller fra ett eller annet bak på PCen? Hvorfor ikke installere et I/O-panel i fronten?

Forfra er best
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alt tilleggsutstyr som brukes hele tiden, og det hender også at det kobles til forskjellig utstyr til samme port. Da er det ikke alltid praktisk at alle tilkoblingene sitter bak på PCen.

Menge bruker forskjellige spillkontrollere, forskjellige USB-enheter, FireWire-enheter og veksler kanskje mellom hodetelefoner og høyttalere. Da blir de mye krabbing, hvis PCen står på gulvet, som mange foretrekker pga plass og støy.

Men det finnes en enkel og elegant løsning - et I/O-panel.

Flytt kontaktene

Forfra er best
Forfra er best
Forfra er best


Prinsippet er svært enkelt, men fungerer utmerket. Man setter et antall kontakter i en modul, og denne har samme format som en CD-enhet eller diskettstasjon. Dermed er det bare å plassere den i en av brønnene i fronten av kabinettet. Moderne PC-kasser har gjerne flere 5,25-tommers og 3,5-tommers plasser enn de fleste fyller opp, 3 eller 4 CD-plasser er ikke uvanlig, og to 3,5-tommers er normalt.

Inne i modulen er det egne kontakter til de forskjellige portene, og det leveres med kabler som går fra disse til portene som er plassert bak på PCen. En brakett med en stor spalte gjør det enkelt å tre kablene ut av PCen og plugge kontaktene inn i portene.

Siden det bare er snakk om en slags skjøteledning-til-ny-kontakt, er det ingen drivere eller programvare som skal installeres.

Mange forskjellige typer

Der finnes flere typer I/O-paneler, i forkskjellige formater og med forskjellige typer kontakter. Vi installerte et 5,25-tommers panel med 2 USB-kontakter, en FireWire/1394, lyd inn og ut på minijack og spillkontroll på 15pins D-sub.

Vi valgte å plassere I/O-enheten under DVD-leseren, siden ledningene ellers lett kommer i veien for skuffen når den åpnes.

Installasjonene var ren plankekjøring. Det var bare å plugge i ledningene, som hadde etikett med "UP" og var umulige å plassere feil.

Så monterte vi braketten bak, tredde kablene ut gjennom åpningen og plugget dem inn i de respektive kontaktene.

Enkelt og greit.

På vårt panel var det dessuten et LCD-termometer med en føler på enden av en ledning. Denne kan du plassere på et fritt valgt sted for å overvåke temperaturen, for eksempel på prosessorkjøleren.

Pris og levering

Prisene ligger på noen hundrelapper, og produktene selges av mange forskjellige nettbutikker. Vi fikk vårt testeksemplar fra Microplex, men du finner også en variant på Clas Ohlson. Sjekk med din dataforhandler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer