Foreløpig konklusjonSom vi ser holder kortene i mellomklassen fint i de fleste spill, og kun i F.E.A.R. får de skikkelige problemer. Snur vi på det så kan vi også si at et altfor bra grafikkort med eldre spilltitler kan være overkill, med mindre du da har stor skjerm og bare vet at du trenger over 80 FPS for virkelig å nyte spillet.

Oppsummering så langt

GeForce 7300GS referansekort
GeForce 7300GS referansekort Vis mer7300GS har ingen stor fremtid blant gamere, men det betyr heller ikke at den er håpløs å spille med. Men du må ha beina på jorda og ikke forvente underverker av denne lille krabaten. Den gjør kanskje ikke så mye ut av seg, men den vil likevel gi deg hygge i mange spill. Men til siste skrik er den sjanseløs.

6600 / 6600GT er fremdeles med! Men liker du å spille i oppløsningen 1600x1200 så er du nok bedre tjent med å finne et bedre kort. For deg som kun spiller en gang i blant i 1280x1024 eller mindre, og/eller er villig til å lempe på kvaliteten i nyere spill, så er det helt ok til det bruket.

6800GS gjør egentlig en fin figur hele veien opp til F.E.A.R., men generelt ser vi at 1600x1200 med AA og AF blir litt heavy.

7800GTX gjør som en gammel mester skal gjøre - den holder ut, men imponerer ikke lenger heller.

X1900XTX er testens dyreste, mest bråkete og tyngste. Men det er jo slik konger skal være!

Hva nå?

Vel, testen en foreløpig åpning som vi vil tette så fort som mulig. Den åpningen sitter mellom to og fire tusen kroner, der vi gjerne finner grafikkort som gir mest for pengene. Vi vil derfor se etter et par slike.

Alle testresultatene kan nå lastes ned som et Excel-dokument, for de som vil se på alle tallene.

Tilbake til testforsiden