Enkelt er det, men det bryter mot bruksvilkårene for YouTube-videoer. De sier at du kun har lov til å se videoene online, ikke lagre materialet på PC-en din.
Enkelt er det, men det bryter mot bruksvilkårene for YouTube-videoer. De sier at du kun har lov til å se videoene online, ikke lagre materialet på PC-en din.Vis mer

Forbudt å lage MP3 fra YouTube

Og nå truer Google med søksmål.

Mens stadig flere av oss tyr til lovlige streamingtjenester som Spotify og Wimp når vi skal lytte til musikk, er det enklere enn noen gang å skaffe seg akkurat de sangene man ønsker seg på annet vis på Internett - uten å betale en krone.

En av de mest utbredte metodene er å lage MP3-filer fra YouTube-videoer, og det er en rekke nettsteder som tilbyr slik "ripping" uten at du behøver å vite annet enn nettadressen til videoen. Etter få sekunder har man lastet ned musikken til egen PC.

Kvaliteten er ofte i CD-klasse, for de store plateselskapene benytter YouTube aktivt for å profilere sine største artister.

Ett av de mest populære nettstedene som tilbyr dette, er YouTube-MP3.org, som ifølge TorrentFreak har mer enn 1,3 millioner besøkende hver dag.

Bryter med vilkårene

Google gir webutviklere en rekke muligheter til å få tilgang til YouTube-innhold gjennom såkalte API-er. Å lage MP3-filer av videoene bryter imidlertid med vilkårene for bruk av disse API-ene, og er i praksis piratkopiering, hevder Google, som nå truer med å saksøke YouTube-MP3.org og lignende tjenester.

I et brev som er sendt til flere aktører, går det fram at Google krever at aktivitetene avsluttes umiddelart. Hvis ikke, truer Google med søksmål.

Om det vil ha noen betydning i praksis er imidlertid høyst tvilsomt. YouTube-MP3.org hevder ifølge TorrentFreak at de ikke lenger benytter Googles API, men får tak i videoene på andre måter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: MP3 og YouTube