Forberedelser

Før vi går i gang er det greit å ha lastet ned et par programmer som vil gjøre ting enklere.


Det første du blir nødt til, er å skaffe deg et webområde hvor bloggen din kan ligge. Du kan gjerne bruke hjemmeområdet ditt på skolens webserver, en webserver på din egen PC eller velge et webhotell, som også kan registrere domenenavnet ditt.

Populære webhotellaktører her til lands er f.eks. one.com (tidl. b-one), Webdeal og Active 24. Kravet til webhotellet er at det har støtte for PHP, og at du i tillegg har tilgang til en MySQL-database.

Sørg for at leverandøren din har støtte for PHP, samt at du har tilgang til en MySQL-base.
Sørg for at leverandøren din har støtte for PHP, samt at du har tilgang til en MySQL-base.
Vis mer


Du trenger også et FTP-program å overføre filer med. Blant de beste av gratisprogrammene er SmartFTP, som du kan laste ned fra produsentens hjemmesider. Installasjon av programmet er rett frem.

Forberedelser


For å overføre filer til webområdet ditt må du ha tilgjengelig følgende informasjon: IP-adresse eller DNS til webområdet ditt, et brukernavn og et passord - informasjon som du helt sikkert fikk da du registrerte domenet. Dette legger du inn i innloggingsinformasjonen øverst i skjermbildet. Når du så trykker "Go" (grønn pil), vil du bli koblet opp mot webområdet ditt. Filer kan overføres på vanlig måte ved å dra og slippe filer og kataloger over til webområdet.

PS! Wordpress lar deg velge mellom hundrevis av ulike temaer/maler, men hvis du har tenkt til å fikle litt med farger, layout etc. via CSS og bruker Firefox som nettleser, finnes det et uvurderlig innstikk som heter Web developer toolbar. Er du såpass avansert regner vi også med at du skjønner hvordan det fungerer, så vi lar være å gå i dybden på det.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Før du går videre med installasjonen av Wordpress må du også forsikre deg om at du har tilgjengelig navn på MySQL-basen din, brukernavn og passord. Dette vil vi angi i konfigurasjonsfilen (omtales på neste side).

Slik installerer du Wordpress >>