Forbedringer

Det er interessant og bra at nettbutikkene stadig er ute etter å forbedre tilbudet og ikke holder fast på ting vi mener ikke duger.

Mus og tastatur
Alle tilbudene kommer med enkle løsninger for mus/tastatur, altså med ledning. Datakjeden har fra Microsoft, Mamoz og Netshop fra Logitech. Microsoft-pakka er nok den fineste av disse, med noen ekstra medie-knapper og USB-tilkoblinger, og er en bra forbedring fra hva Datakjeden serverte oss i januar.

Datakjedens kabinett og skjerm. Vis mer


Små, billige høyttalere følger med alle maskinene, pluss at Videoseven-skjermene har høyttalere for å spille Windows-lyder. Vi nevnte jo forøvrig dette om små, billige høyttalere i januar-testen, så vi skal ikke rippe opp i det nå. En gledelig nyhet er at Datakjeden nå som et alternativ tilbyr et headset med mic fra Trust som også er en klar forbedring fra sist. Det er ikke noe dyrt og fancy, men det duger så absolutt til å snakke med.

En annen ting som varmer våre gamle hjerter er at Mamoz nå har lagt ved både skruer og kabler til kabinettet, slik at vi kan koble til en ekstra harddisk eller to. Fine greier!

Støy og sånt

Vi har et lite hjertesukk her som gjelder støyen, som på disse tre maskinene er nokså lik. Ikke at det er noe øredøvende, men det er også et område der det er klart potensiale for ytterligere forbedringer. AMDs "Cool 'n' Quiet" hjelper nemlig svært lite når den lille vifta på grafikkortet ufortrødent summer i vei.

Nå som konkurransen rundt PCene er såpass hard, er det ikke å se bort i fra at en løsning på dette vil kunne gi det lille ekstra som må til for å bli vår favoritt i fremtidige tester.

Neste side: vi kårer en vinner?