Forbedringer i komponentene

VCL står for Visual Component Library og er grunnstammen i Delphi. Uten VCL ville Delphi skille seg lite fra Turbo Pascal for Windows. Foruten en rekke forbedringer i databaskomponentene er det også praktiske forbedringer i grunnkomponentene.

Forms-uniten har nå en ny klasse som heter TFrame. TFrame ligner veldig på en TForm, men fungerer som en bit av en form. Det betyr at du kan bruke visuell arv og gjenbruk av bare denne ene biten. Det gjør det enklere å vedlikeholde et felles design over mange skjermbilder.

LES OGSÅ:

Når du lager dine egne komponenter, har du nå fått property-kategorier i published-seksjonen. Det er fordi at også dine egne komponenter skal kunne dra nytte av katagoriene i den nye Object-inspectoren.

Komponentbyggere har fått tilgang til owner-draw i Object-inspectoren. Det medfører at f.eks. en TColor-property kan vise frem fargene i dropdown-listen sin.

De har bevisst latt være å vise frem fontene siden det kan ta evigheter å få frem på en maskin med mange fonter. Det finnes likevel en registry-instilling for deg som på død og liv vil vise frem fontene likevel.