Forbedret databasetilgang

Databasetilgangen er helt sentral i de to største utgavene av Delphi 5. Den har fått støtte for både nye databaser og databaseteknologier.

Den gode gamle BDEen (Borland Database Engine) er med fortsatt, men det kommer stadig flere løsninger for å gå uten om den.

LES OGSÅ:

BDEen selv er også forbedret. Den har nå fått støtte for blant annet Microsoft SQL Server 7.0, Oracle 8i og Interbase 5.5.

Direkte støtte for Interbase

Delphi 5 har fått en egen komponentside som heter Interbase. Disse komponentene gir deg tilgang til Interbase uten å bruke BDEen. Interbase er fortsatt støttet gjennom BDEen, men du har mye bedre tilgang til de avansert funksjonene om du bruker de nye komponentene. De vil også gi en mye lettere overgang til Interbase 6 som nå er i beta.

Direkte støtte for ADO

ADO står for ActiveX Data Objects. Det er et system som lar deg koble deg opp mot data via Microsofts COM-baserte OLE DB-teknologi. Du slipper unna BDEen, men må installere ADO-runtime-systemet til Microsoft. Det er gratisk og følger med som en del av Internet Explorer 5. Mange brukere vil derfor ha den fra før.

Forbedret Midas

Midas er et mellomvare-system fra Inprise som lar deg lage meget tynne klienter uten BDEen. Ulempen med Midas er at den er meget dyr å utplassere, men den kan spare deg for mye arbeid. Den vil også forbedre ytelsen til webserver-applikasjoner som starter og stopper hele tiden. Midas er nå forbedret så den kan fungerere sammen med MTS (Microsoft Transaction Server).

Artikkelen fortsetter under annonsen