Forandre på partisjonsstørrelsen?

Hei,

Jeg har nylig installert en 400 GB harddisk i PCen min. Jeg delte den i to under installasjonen av Windows XP, C-partisjonen er på 10 GB og resten ligger som stasjon D. Nå ser jeg imidlertid at C ble altfor liten, med alle bilder, film etc som ligger i "mine dokumenter". Men hvordan skal jeg endre på partisjonsstørrelsene når de først er laget?

Mvh
Erik

Datadoktoren svarer

Hei

Windows XP har dessverre ikke innebygd støtte for endringer i partisjonsstørrelser, dette blir først innført i Windows Vista senere i år. Du er derfor avhengig av å bruke et tredjeparts program til dette. Men før vi kommer med anbefaling bør du overveie å flytte "mine dokumenter" til D-partisjonen før du eventuelt bestemmer deg for å endre på forholdet mellom C og D. Det gjør du enkelt ved å høyreklikke på "mine dokumenter" på startmenyen, velge egenskaper, og endre plassering. Enkelt og greit.

Å endre på partisjoner som inneholder data er alltid forbundet med en viss risiko. Skulle det skje noe under operasjonen, kan partisjonstabeller og data bli skadet, noe som kan føre til datatap. Derfor sier alle gode råd det samme; ta backup av dataene dine før du setter i gang.

Det finnes flere programmer til formålet, best erfaring har vi med Acronis Partition Expert. Dette programmet kan du lese mer om her (ekstern lenke).

Lykke til!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]