For store AVI-filer

Hei,
Jeg har noen store videoklipp liggende på harddisken som tar voldsom plass. De er lastet ned fra Digitalt videokamera, Pinnacle og jeg skulle gjerne ha lastet disse ned på DVD plater. (Størrelsen på filene er over 4,7 GB).

Når jeg forsøker å kopiere til DVD brenner får jeg beskjed om at størrelsen på filen er strørre enn plassen på disken. Forståelig nok, men jeg hadde trodd jeg ville blitt bedt om å sette inn ny plate når nr. 1 var full.

Den gang ei..... har dere noen tips????

På forhånd takk,

mvh Ray

Datadoktoren svarer

Hei

Vanlig kopiering er ikke intelligent nok til å fordele data over flere medier. Det gjelder alt fra disketter til skrivbar DVD.

Du kan prøve en sikkerhetskopi-løsning, men det er vel egentlig å løse feil problem?
Jeg ville heller delt opp materialet i mindre filer. Da er det jo langt lettere å stelle med dem etterpå, både ved innlasting, redigering og kopiering.

Enten kan du overføre materialet på nytt, fra de originale DV-kassettene, eller du kan bruke et program til å splitte de store filene i mindre filer. Det finnes flere programmer som kan gjøre dette. Et søk på nettet fant programmet Advanced AVI Splitter, som kan lastes ned i prøveversjon, du finner det her

Det er jo verdt et forsøk.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar