For oss som er lei Facebook

Klar for neste nettfarsott? Vi har invitasjoner!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Okay, så medgir vi at vi lett hev oss på Facebookbølgen.

Nettjenesten gikk fra å ha noen få tusen nordmenn til flere hundre tusen nordmenn på bare noen uker, og vi skjøt tungt med "Slik virker Facebook", "17 morsomme Facebook-tillegg" (siden det var 17. mai), "Hvor mange ser deg på Facebook" og "15 tegn på at du er Facebook-avhengig".

F-ordet solgte som varmt hvetebrød og så og si alle norske nettmedier hadde nesten daglig en artikkel om Facebookfenomenet.

image: For oss som er lei Facebook


Men, nå er det ikke like hipt lenger. Mange har funnet ut at Facebook tar veldig mye tid. Andre har funnet ut at de eeegentlig ikke er så veldig interesserte i hva halve ungdomsskoleklassen bedriver tiden med, og kanskje var det ikke så nødvendig å dele alt en gjorde med tante Karin og noen kompiser av lillebroren din.

Vi trenger rett og slett noe nytt. Og vi trenger noe som er litt mindre omfattende.

Ta-da: Pownce!

Og akkurat i det du ble lei Facebook, så kommer pownce, og det er ikke hvem som helst som har laget tjenesten. En av hjernene bak er Kevin Rose, mannen bak stadig populære digg.com og hans firma Megatechtronium.

Æh, tenkte vi (vel, la oss være ærlige: jeg) til å begynne med - dette var ikke noe spes, men etter hvert har jeg begynt å tenke dithen at kanskje Pownce har akkurat den lille funksjonaliteten jeg trenger av en slik sosial tjeneste.

Hva er så Pownce?

Jo, la meg prøve å forklare: Pownce er en nettjeneste der du kan dele ting med kompisene dine; det være seg lenker til morsomme ting, filer eller bare meldinger frem og tilbake. Du kan også invitere vennene dine til en fest, eller avtale en tur på Peppe's neste onsdag.

image: For oss som er lei Facebook


Men kan jeg ikke gjøre det pr mail?

Jo. Men - har du ikke minst én kompis som aldri får epostvedlegget fordi spamfilteret på jobben hans stopper det eller fordi det er for stort (med gratis-Pownce kan du sende 10MB-filer)? Og blir ikke trådene litt vel lange i innboksen din når dere diskuterer en morsom YouTube-film, eller hvilken kveld dere skal dra på kino og hva dere skal se? For ikke å snakke om problemet som oppstår når et par av kompisene har én jobbmail og én privatmail og ikke nødvendigvis sjekker begge like hyppig.

Litt av moroa er også, i ekte Facebook-ånd, å titte på hvem vennene dine har som venner, for så å legge dem til hvis du også kjenner dem. Men denne gangen kan du være litt mer selektiv enn å legge til rubb og rake, slik du gjorde på Facebook. Du kan også gjøre det du skriver tilgjengelig for hele verden hvis du har noen skikkelige godbiter på lager.

En annen funksjon er at du kan legge vennene dine i grupper, slik at du kan droppe å sende bildet fra lørdagens fest til alle på jobben også.

Egen klient

I tillegg til å være en nettjeneste, kan du også laste ned en Pownce-klient, som sørger for å holde deg oppdatert i tilnærmet sanntid. Dermed fungerer det også som en slags lynmeldingstjeneste, og også som en slags Twitter-tjeneste. Det skal sies at programmet foreløpig er i Alpha-versjon og at det ikke er helt bugfritt.

«Du får ikke Pownce med mindre du er invitert av en som allerede har det.»


Pownce er gratis, men du kan også betale $20 i året for muligheten til å sende 100MB store vedlegg og slippe reklame.

Vi spanderer!

Du får ikke Pownce med mindre du er invitert av en som allerede har det. Når du så blir invitert får du utdelt seks invitasjoner som du kan bruke på andre, og etter å ha vært medlem et par dager får du seks nye (i hvert fall fikk jeg det).

Derfor foreslår vi følgende:

Vi har noen invitasjoner til overs. Hvis du har lyst på en, oppretter du en ny tråd ("nytt hovedinnlegg" - ikke svar på en annen!) i debatten under med et emne som indikerer at du har lyst på en invitasjon ("ja takk", "pick me, pick me", "Jeg vil gjerne ha en invitasjon." eller lignende. Vær kreativ.). I selve innholdsteksten forklarer du hvordan epostadressen din skrives. (For å unngå spam bør du skrive for eksempel "pj med @dinside.no bak")

Jeg sender så en invitasjon til de første på lista og svarer på innlegget med "invitasjon sendt!"

Siden du var så heldig å få en invitasjon hos oss, ber vi deg bruke minst to av invitasjonene dine på de neste i lista som ikke har fått "invitasjon sendt"-svar, og så er dere greie og inviterer de neste igjen etc. Everybody wins! Husk at de som er først i køen er de som er bakerst i debattlista.

image: For oss som er lei Facebook


PS! Det kan ta flere timer og dager før invitasjonsepostene blir sendt ut fra Pownce. Det er derfor fint om du sender den du inviterte en epost med invitasjonskoden. Den som ble invitert kan da gå til denne adressen og angi kode og epost. Du kan forresten bytte epostadresse når du har registrert deg.

Når du så har logget inn, kan du godt fjerne den som inviterte deg som venn, hvis ikke dere tilfeldigvis kjente hverandre fra før, eller du har lyst på nye venner selvsagt.

[Ugjyldig objekt (debatt)]