For mange flyttbare disker

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

På Min Datamaskin kommer det opptil 6 forskjellige flyttbare disker som jeg synes er veldig plagsomt. Er ikke mulig å slette de ved å høyreklikke på dem eller.

Hilsen Aleksander

Datadoktoren svarer

Hei,

De flyttbare diskene er høyst sannsynlig den innebygde kortleseren for minnekort som sitter i Pcen – eller i skjermen. Slike inneholder spalter for mange forskjellige kort, og hver enkelt av disse dukker opp som en disk. I ditt tilfelle er det altså 6 som dukker opp, med andre kortlesere kan det være færre eller flere.

Det er ikke noen løsning å forsøke å slette disse, de vil dukke opp igjen ved neste omstart.
Hvis du ikke har digitalkamera eller annet utstyr med minnekort som du vil lese, kan du rett og slett fjerne kortleseren hvis dette er en løs enhet i fronten Pcen. Alternativt kan du koble fra ledningen som kobler den til en USB-kontakt på hovedkortet.
Bruker du bare en eller to typer minnekort kan du redusere antallet flyttbare disker. Dette gjøres i Enhetsbehandling/Device Manager), hvor alle enhetene dukker opp under Disker (Disk drives).

Med litt prøving og feiling finner du ut hvilke av oppføringene som hører til de du bruker og kan koble ut de andre.

Det enkleste alternativet er likevel å la være å irritere seg over de flyttbare diskene...

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer