For liten disk i den bærbare?

Kapasiteten bare øker og øker

I vår nylige sammenligning og test av de beste bærbar-tilbudene hadde halvparten av maskinene som ble vurdert den største tilgjengelige kapasiteten på harddiskene: 500 GB. Dette er stor kapasitet på en liten maskin, du kan ha med deg et formidabelt utvalg av underholdning og informasjon på denne plassen.

Men utviklingen går videre.

Les også: Stakkars harddisk-produsenter

De tykke og romslige

2,5-tommers disker finnes med enda større kapasitet, Western Digital har både 750 GB og 1 TB tilgjengelige. Men disse er tykkere enn standard 2,5-tommers disker, og passer derfor ikke inn i bærbare uten videre, og heller ikke inn i standard eksterne kabinetter for 2,5-tommers disker. De er 12,5mm tykke, og det er tre millimeter for mye.

For liten disk i den bærbare?

Vi har tidligere skrevet om disse diskene, artikkelen finner du her.


De tynne, stille og nøysomme

Men større kapasitet i bærbare er snart på plass. Western Digital er nå klare med 9,5mm tykke 2,5" disker med en kapasitet på 640 GB. Diskene inneholder to plater, som da har den imponerende kapasiteten på 320GB pr plate.

Les også: Superraske disker til folket

For å redusere støyen er søkingen optimalisert slik at det skjer færrest mulig mekaniske operasjoner for å få tilgang til dataene. Samtidig styres mekanismen til å jobbe mykere, at man unngår unødvendige brå bevegelser. Dette gir både høyere effektivitet og mindre støy.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Strømforbruket er hele 30 prosent lavere enn tidligere generasjoner av Scorpio Blue serien som diskene tilhører.

Pris og levering

Noen norsk pris er ikke satt, men 500 GB utgaven ligger på drøye 700 kroner. Dermed er det ikke urimelig å anta at den vil ligge på under 1000-lappen ved lansering.

Disken er allerede på vei ut til distributører og forhandlere.