Vi trodde først det dreide seg om hjemmekino, men mikrofonen avslører at det er videokonferanse den franske kunstneren prøver å beskrive - hundre år før teknologien ble utbredt. Foto: <a target=_blank href=http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/>CreativeCommons</a>
Vi trodde først det dreide seg om hjemmekino, men mikrofonen avslører at det er videokonferanse den franske kunstneren prøver å beskrive - hundre år før teknologien ble utbredt. Foto: CreativeCommonsVis mer

For hundre år siden trodde de år 2000 ville bli slik

Det er ikke alt som har blitt en virkelighet, men enkelte ting er i nærheten.

For mer enn hundre år siden (i perioden 1899-1910) ble det i Frankrike gitt ut en serie med postkort som beskrev verden slik man fantaserte at den ville være i år 2000. Til sammen ble det gitt ut minst 87 slike postkort, med tegninger av forskjellige franske artister, deriblant Jean-Marc Côté.

På Wikimedia.org kan du se 50 av dem, og mens mange av dem befinner seg langt uti la-la-land (som for eksempel brannmenn med vinger), er andre ganske så spot-on, for eksempel drømte man allerede den gang om at skolebøkene var modne for pensjonstilværelsen.

Her har vi samlet noen av dem, underlagt retningslinjer beskrevet i CreativeCommons. Nederst finner du lenker til alle de resterende 47 som er samlet hos Wikimedia.

Allerede for 100 år siden mente enkelte at papir-skolebøkene ikke hadde noen framtid.
Allerede for 100 år siden mente enkelte at papir-skolebøkene ikke hadde noen framtid. Vis mer


Rulleskøyter med motor? Ikke helt ufarlig, nei.
Rulleskøyter med motor? Ikke helt ufarlig, nei. Vis mer


Og flygende biler drømmer man om den dag i dag.
Og flygende biler drømmer man om den dag i dag. Vis mer


Her finner du resten av postkortene