Vi trodde først det dreide seg om hjemmekino, men mikrofonen avslører at det er videokonferanse den franske kunstneren prøver å beskrive - hundre år før teknologien ble utbredt. Foto: <a target=_blank href=http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/>CreativeCommons</a>
Vi trodde først det dreide seg om hjemmekino, men mikrofonen avslører at det er videokonferanse den franske kunstneren prøver å beskrive - hundre år før teknologien ble utbredt. Foto: CreativeCommonsVis mer

For hundre år siden trodde de år 2000 ville bli slik

Det er ikke alt som har blitt en virkelighet, men enkelte ting er i nærheten.

For mer enn hundre år siden (i perioden 1899-1910) ble det i Frankrike gitt ut en serie med postkort som beskrev verden slik man fantaserte at den ville være i år 2000. Til sammen ble det gitt ut minst 87 slike postkort, med tegninger av forskjellige franske artister, deriblant Jean-Marc Côté.

På Wikimedia.org kan du se 50 av dem, og mens mange av dem befinner seg langt uti la-la-land (som for eksempel brannmenn med vinger), er andre ganske så spot-on, for eksempel drømte man allerede den gang om at skolebøkene var modne for pensjonstilværelsen.

Her har vi samlet noen av dem, underlagt retningslinjer beskrevet i CreativeCommons. Nederst finner du lenker til alle de resterende 47 som er samlet hos Wikimedia.

Allerede for 100 år siden mente enkelte at papir-skolebøkene ikke hadde noen framtid. Vis mer


Rulleskøyter med motor? Ikke helt ufarlig, nei. Vis mer


Og flygende biler drømmer man om den dag i dag. Vis mer


Her finner du resten av postkortene