For deg som ikke husker sangnavn

Du nynner og nynner, men kommer aldri på hva sangen heter. Fortvil ikke - denne søkemotoren kan være redningen!

Enkelte ganger strekker ikke Google til. Ikke bare når du ikke finner det du leter etter - Google er nemlig avhengig av at du skriver inn et tekstlig uttrykk som du leter etter. Hva så når du ikke husker teksten?

Vi har vel alle opplevd å nynne på en sang en gang i blant, for deretter å spørre en bekjent om "hva heter den her, egentlig?" etterfulgt av nynning, som vedkommende i ni av ti tilfeller ikke klarer å identifisere.

Gjengen bak søkemotoren SongTapper har sikkert opplevd nettopp dette, og derfor har de kommet på den glupe ideen å lage en søkemotor for dem som husker hvordan sangen går, men a) ikke husker teksten, b) ikke er så flinke til å synge eller c) mangler musikkinteresserte venner som kan identifisere sangen som nynnes.

For deg som ikke husker sangnavn


Faktisk trenger du ikke en gang å synge - start et nytt søk, trykk på space hver gang det er en stavelse, akkord e.l. (prøv f.eks. med Smoke on the water, du vet den: df-df-dffff, df-dff-df-dfff, df-df-dffff, dff-dfffff). Når du er ferdig trykker du på søkeknappen, og så får du opp et søkeresultat med lignende sanger. Er du ekstra grei, trykker du på den sangen du prøvde å beskrive, så hjelper du til med å trene opp søkemotoren.

URL: http://www.songtapper.com/