Microsoft demonstrerte et Windows 8-basert nettbrett under en utviklerkonferanse nylig. Foto: Microsoft
Microsoft demonstrerte et Windows 8-basert nettbrett under en utviklerkonferanse nylig. Foto: MicrosoftVis mer

Folk vil ha Windows-brett

Oppsiktsvekkende resultater i nye undersøkelser.

Det antas at rundt en halv million nordmenn har gått til innkjøp av nettbrett, de aller fleste av dem er iPads. Det betyr at kanskje så mange som 10% av befolkningen allerede er eier av nettbrett, men på verdensbasis snakker vi om bare rundt 1%, ifølge IDC. Det betyr at det er litt i tidligste laget å konkludere med noe som helst i dette ferske markedet.

Så langt har Apples iPad en klar dominans, men det kan endre seg radikalt i 2012, skal vi tro de oppsiktsvekkende resultatene fra en ny undersøkelse utført av Boston Consulting Group. De har nemlig undersøkt folks interesse for nettbrett i to av verdens største markeder, det amerikanske og det kinesiske.

Ja til Windows

I USA sier 42% av de spurte at de ville foretrukket et Windows-basert nettbrett, mens tallene for iOS (Apple) og Android (Google) var henholdsvis 27% og 20%. I Kina sier hele 44% at de ville foretrukket et Windows-brett.

Dette er andre undersøkelsen på kort tid som konkluderer med det samme: Folk ønsker fortsatt Windows, skriver Techspot.

Finnes nesten ikke. Ennå.

Hva med deg?

Kan du tenke deg å kjøpe et Windows 8-nettbrett? (Avsluttet)
Ja, det skal jeg ha når det kommer!(58%) 1001
Nja, er litt usikker(23%) 406
Nei, nei og atter nei.(19%) 332
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Problemet er bare at utvalget av nettbrett som er Windows-basert er svært begrenset, og Windows 7 har vist seg å være lite egnet, både med hensyn til grensesnitt og ressursbruk. Det viser blant annet vår egen test av Acer Iconia Tab W500. Det vil det snart bli endringer på, ifølge Microsoft.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 2012 kommer nemlig Windows 8, som er optimalisert for nettbrett og andre berøringsskjermer. Microsoft har ved flere anledninger den siste tiden demonstrert det som omtales som den største oppgraderingen siden Windows 95 kom til markedet, og har også høstet mange lovord.

Så spørs det da, om tålmodigheten hos kundene holder stand enda ett år.

Samleside: Nettbrett