Folder Guide finner mappene

Møkklei av Windows dårlige forslag til mapper når du skal lagre? Det finnes løsninger.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis man er litt systematisk av seg lager man et system av mapper hvor man lagrer filer av forskjellig slag. Det er vel og bra, men hva skjer når du skal åpne eller lagre filer i disse mappene fra et program?

Her er det ikke alltid noen hjelp å få fra Windows, siden listen over mapper som i utgangspunktet dukker opp i Åpne eller Lagre vinduene sjelden inneholder noe fornuftig. Til og med når du klikker på Nylig brukt-oversikten er det ofte et ulogisk sammensurium som dukker opp. Innholdet presenteres alfabetisk og ikke sortert etter tid, og når du selv velger dette er det de eldste som listes øverst.

I Windows 7 finner du Biblioteker/Libraries, hvor du kan legge inn mapper fra forskjellige disker, uten å flytte selve dataene. Du har også Favoritter hvor du kan legge inn fritt valgte mapper.

Men når du skal lagre eller laste inn filer er det ikke alltid du ser disse, både fordi Windows selv ikke er konsistent og fordi programutviklerne lager egne løsninger der det passer dem.

Les også: Windows-fikserens beste venn

Folder Guide

En bedre løsning er det lille gratisprogrammet Folder Guide. Det finnes nå i versjon 1.2 og fungerer både i XP, Vista og Win7, men bare i 32-bits utgavene. Her klikker du høyre museknapp når du har åpnet lagringsboksen i et program. Så dukker det opp en liste over mappene du har lagt inn, og det er bare å velge mappe med et museklikk. Så skifter innholdet i listen og du kan skrive inn eller velge filnavn og trykke OK.

Folder Guide finner mappene


Folder Guide fungerer også på samme måte når du skal åpne filer i et program.

Mappene dine dukker naturlig nok ikke opp i listen av seg selv, men det er svært enkelt å legge dem inn. For å velge mapper til listen er det bare å høyreklikke på en mappe i Windows Explorer. Da er det et menyvalg som heter Add to Folder Guide. Klikker du på dette vil denne mappen havne på listen din.

Også mapper på eksterne disker kan legges til i oversikten.

Folder Guide finner mappene


Ønsker du å redigere snarveien slik den dukker opp i listen kan du gjøre dette på redigeringssiden i programmet.

Folder Guide finner mappene


Her kan du f.eks. legge inn beskrivende tekst i tillegg til mappenavnet, som Bilder\Jobb og Bilder\Unger osv for å gjøre det lettere å holde oversikten.

Programmet er gratis og kan lastes ned her.

Les også: Papirkurv til minnepluggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer