Microsoft SkyDrive byr på et ryddig og oversiktlig grensesnitt, og for et par hundrelapper i året får jeg plass til alle bildene mine og vel så det.
Microsoft SkyDrive byr på et ryddig og oversiktlig grensesnitt, og for et par hundrelapper i året får jeg plass til alle bildene mine og vel så det.Vis mer

Flyttet 12 år med digitale bilder til nettskyen

Ble kvitt bekymringene og sørget for topp tilgjengelighet.

Jeg føler det nesten som om jeg har kvittet meg med masse overflødige kilo. Jeg har nemlig nettopp fjernet mer enn 12 år med digitale bilder og annet personlig materiale fra PC-en min. Nå ligger det trygt lagret på en ekstern disk som jeg har plassert et sted utenfor hjemmet, og i nettskyen - nærmere bestemt SkyDrive hos Microsoft.

Rimelig og trygt

Jeg kunne godt ha brukt Google Drive eller Dropbox, men valgte SkyDrive fordi det er rimelig, det finnes gode apper til iPad og iPhone, og webgrensesnittet er velkjent for alle som har brukt Windows Utforsker.

For et par hundrelapper i året har jeg muligheten til å lagre inntil 125 GB på SkyDrive. Jeg har fortsatt rundt 55 GB ledig plass til nye bilder.

Mange grunner

Det er flere årsaker til at jeg har gjort dette. For det første er tilgjengeligheten svært viktig for meg. Jeg kan nå få tilgang til bildene mine uansett hvor jeg befinner meg, bare jeg har tilgang til nett, og det er like enkelt å bla i bildesamlingen på PC-en som på nettbrettet og mobilen, takket være SkyDrive-apper. Det er faktisk enklere, når jeg tenker meg om.

Tilgjengeligheten er like god enten jeg bruker mobiltelefon, nettbrett eller PC. Og skulle jeg få lyst til å dele bilder med andre, slipper jeg å sende annet enn en lenke.
Tilgjengeligheten er like god enten jeg bruker mobiltelefon, nettbrett eller PC. Og skulle jeg få lyst til å dele bilder med andre, slipper jeg å sende annet enn en lenke. Vis mer


For det andre har jeg byttet ut harddisken i PC-en med en SSD som har begrenset lagringsplass. Uten bildene har jeg mer enn nok plass, til tross for at den kun har 20 prosent av kapasiteten til harddisken som stod i den før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For det tredje kan PC-en bli stjålet, eller disken kan krasje. Dette har i alle år vært et skrekkscenario for meg. Nå slipper jeg å engste meg, og det er ikke bare på grunn av bildesamlingen. Hør bare her:

  • Jeg bruker webbasert epost som krever passord hver gang jeg skal sjekke den.
  • Jeg bruker Google Chrome. Apps, bokmerker etc lagres hos Google.
  • All dokumenthåndtering har jeg flyttet til nettjenester som ligger integrert i SkyDrive og Google Docs.
  • Jeg bruker for det meste mobilen til å ta bilder, bildene synkroniseres automatisk med OneCloud. Innimellom overfører jeg nye bilder som er verdt å ta vare på til SkyDrive.
  • Musikksamlingen min forsvant fra PC-en for lenge siden, takket være Spotify med 18 millioner tilgjengelige låter

Kort sagt: Det er minimalt hva jeg trenger av lokale brukerfiler lenger. Jeg har imidlertid en lokal mappe som synkroniseres mot Dropbox. Denne har jeg kryptert, så selv om uvedkommende får tilgang til PC-en vil de ikke få ut innholdet i mappen uten krypteringsnøkkelen og riktig passord.

Resultatet? En litt enklere og mer oversiktlig datahverdag med noen færre bekymringer, spesielt knyttet til hvis PC-en skulle havne i gale hender.

Her er lenker til de tre omtalte nettskytjenestene:
Dropbox
Microsoft SkyDrive
Google Drive

Har du også gjort slike erfaringer, eller har du andre tips vedrørende lagring og backup av bilder og brukerfiler? Del dem med andre lesere i debattfeltet under