Flytte Windows til ny HD?


Hei, jeg har bare noen få prosent ledig plass på C-disken min, og har bestilt meg en ny, større disk.
Finnes det noen måte å kopiere/flytte absolutt alt som nå finnes på C-disken, for så å fjerne eller formatere den gamle disken, slik at pc’en min forblir som før bytte av disk, men med mer ledig plass? Jeg søker altså å unngå å måtte installere all programvare på nytt.

Mvh
Lasse

Datadoktoren svarer

Hei Lasse,

Det finnes selvfølgelig løsninger på dette, men det er ikke så enkelt som å bare kopiere alle filer over manuelt. Det du må gjøre er å lage en klone eller ghost eller image (kjært barn…) av innholdet du har på din gamle (nåværende) harddisk, og legge denne over på din nye. Gode og gjennomarbeidede program som Norton Ghost eller Acronis TrueImage koster dessverre penger, men det finnes gratisalternativer. Et vi har omtalt er DriveImage XML

Et alternativ er å bruke ”Veiviser for overføring av filer og innstillinger” som finnes i Windows XP. Denne tar dog kun innstillingene for epost og Internet Explorer, skrivebordet og skjermen. Du må også først installere XP på den nye harddisken og dessuten re-installere de andre programmene. Fordelen med dette er at du vil få en frisk og rask maskin etterpå, men hvis du vil ha det så enkelt som mulig er nok kloning veien å gå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar