Flytte Vistas "Mine dokumenter"?

Kan jeg endre plasseringen av mappen dokumentene mine blir lagret under i Vista?

Hei

Har nettopp innstallert Vista Home Premium, og har fra Windows XP av lagt alle dokumentene mine på en annen harddisk (e:). Kan jeg endre plasseringen av mappen "c:/brukere/dag" til "e:/"? (Altså det som heter Mine Dokumenter på Windows XP).

Mvh
Dag Andre

Datadoktoren svarer

Hei,

"Mine dokumenter" som vi kjenner den fra XP har som du skjønner fått en overhaling. I stedet for en slik mappe som igjen holder mapper som "Min musikk", " Mine bilder" og så videre, har hver bruker i Vista sin egen mappe under c:\brukere\brukernavn. Denne har igjen flere undermapper, deriblant "dokumenter", "musikk" og "bilder", som nå har blitt helt vanlige mapper.

Når Vista er installert kan du normalt ikke flytte c:\brukere\dag (ditt brukernavn) til en annen stasjon (eller du kan men det involverer å gjøre forandringer i registeret, noe jeg ikke anbefaler). Men siden den nye strukturen uansett vil gjøre det nødvendig for deg å rydde litt så anbefaler jeg følgende fremgangsmåte:

1. Opprett en ny folder på e:\. Kall den gjerne "dag".
2. Åpne et nytt vindu og naviger deg til c:\brukere\dag.
3. Merk alle mappene. Høyreklikk på en av dem og velg "klipp ut".
4. Høyreklikk i mappen e:\dag og velg "lim inn".
5. Trykk F5. Hvis de nye mappene får en lyseblå farge har du gjort alt riktig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når noe nå lagres under dokumenter, musikk etc. vil de bli lagt i mappene under e:\dag i stedet for c:\brukere\dag. Mappene under c:\brukere\dag kan du for så vidt slette dersom du føler for det (Men selve dag-mappen må nok få stå i fred).

Nå er det bare å overføre filene fra "Mine dokumenter" til de mappene du vil under e:\dag. Vanlige dokumenter legges normalt sett i mappen "dokumenter", filer fra "Mine bilder" går i mappen "bilder", fra "Min musikk" til "musikk" og så videre.

Lykke til!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar