Flytte plass mellom partisjoner?

Hei!

Jeg har ett problem harddisken min som er på cirka 18 GB er delt opp i tre partisjoner: C, E og D. Problemet mitt er at C-området nå er fullt. Programmer og andre ting ønsker jo plass fra C området, dette skaper problemer for meg da jeg hele tiden må slette programmer og annet for å få plass til nytt materiale.
Jeg trenger svar på om det går an å overføre plass fra D eller E (disse er nesten tomme hos meg) til Område C.
Jeg ville bli svært takknemlig for svar.
Det er helt sikkert andre som sliter med samme problemstilling.

Hilsen Frode

Datadoktoren svarer

Hei Frode,

Du er nok ikke den første som har hatt dette problemet, nei.

Det er fullstendig mulig å "flytte" ledig plass fra den ene partisjonen til den andre i Windows - uansett versjon. Det som i praksis skjer, er at du reduserer størrelsen på den ene partisjonen til fordel for den andre, uten at filene berøres.

Acronis Disk Director Suite er kanskje det beste programmet til dette formålet, som kan lastes ned i prøveversjon her. Det finnes også andre programmer, som du finner ved å søke etter det magiske ordet "partitioning."

Du må derimot passe godt på slik at du ikke mister noe data i prosessen. Hvis for eksempel strømmen går når du overfører dataen, blir den borte for alltid. Så det er lurest å ta sikkerhetskopi av de viktigste filene dine først!

Selv om du endrer på størrelsen til diskene dine, kommer du garantert til å møte det samme problemet igjen om ikke så lenge. Derfor skal du få et lite tips; installer programmer på den disken som har mest ledig plass.

Det er nemlig ingen tommelfingerregel at programmene er nødt til å ligge på C-disken din. Og de fleste installasjonsprogrammene lar deg installere på for eksempel D- eller E-disken din. (Men selv om du gjør dette, vil de fleste programmene du installerer legge en hel del filer i systemmappen på C-disken!)

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar