Flytte harddisk fra gammel til ny PC?

Hei,

Skal bygge ny maskin (hovedkort+prosessor). Mitt spørsmål er om det er mulig å flytte over haddisken med win2000 på eller om eg må formatere og innstalere windows på nytt i den nye maskina?

mvh Reidar

Datadoktoren svarer:

Hei Reidar,

Sannsynligheten for at du kan flytte harddisken med Windows 2000 på over i den "nye" PCen med brukbart resultat, er ganske stor. Det samme kan sies om Windows 98/Me. Det som er viktig er å ha tilgang til installasjonsfilene til operativsystemet, samt drivere til det nye hovedkortet ditt. Første gang du starter PCen vil du få en rekke meldinger om at Windows har funnet ny maskinvare, og når denne prosessen er ferdig, vil du sannsynligvis være oppe som normalt igjen.

Mange vil hevde at det likevel er en god idé å formatere og installere alt fra bunnen av. En av grunnene er at enhetsdrivere til din gamle konfigurasjon fortsatt blir lastet under oppstart, og kan føre til feilmeldinger og annet "grums" som igjen kan hemme ytelsen. Registeret vil også inneholde informasjon om maskinvare som ikke lenger finnes, men det finnes verktøy som kan renske dette i etterkant, for eksempel Registry Cleaner, som du kan laste ned fra denne siden: http://www.iolo.com/sm/regclean.cfm

mvh
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Artikkelen fortsetter under annonsen