Flytte fra gammel til ny PC

Hvordan overføre data fra gammel PC til en ny maskin med Vista.

Hei!

Jeg har en gammel PC med Windows 2000, og skal kjøpe en ny med Windows Vista og da lurer jeg på hvordan skal kan jeg overføre alle programmene og dataene til den nye PCen.

Er ikke så flink for å greie det selv så jeg håper at Datadoktoren kan svare. Jeg er 65 år men synes det er interessant med data og lærer litt hver dag.

Vennlig hilsen Dennis

Datadoktoren svarer

Hei Dennis,

For å få flyttet over data og innstillinger kan du bruke forskjellige metoder:
1. Brenne filene til en CD/DVD dersom du har brenner
2. Bruke en eller annen form for flyttbar lagring (ekstern harddisk, USB-penn, MP3-spiller eller lignende)
3. Overføre filene ved hjelp av nettverk.

Det finnes også kjekke USB-løsninger som enkelt lar deg koble to maskiner sammen. Disse koster et par hundrelapper.

Den praktiske delen med overføring av innstillingene har blitt nokså enkel med Vista, da den har en innebyd veiviser som kalles Windows enkel overføring. Du bare kjører denne og følger anvisningene. Etter å ha bestemt deg for hvordan du vil overføre data (nettverk, CD/DVD, USB-enhet, ekstern harddisk etc.) vil Vista be deg om å installere en programsnutt på din gamle maskin, og så går nesten resten mer eller mindre av seg selv.

Når det gjelder programmer må du kanskje installere flere av disse på nytt. Heller ikke er alle gamle programmer kompatible med Vista, så det kan hende du må laste ned oppdaterte versjoner.

Når det gjelder filer som bilder, musikk, filmer etc. vil du også - litt avhengig av hvor de er lagret på din gamle PC - kanskje være nødt til å overføre disse manuelt etter at du har overført innstillinger og slikt via overføringsveiviseren. Et alternativ her er i stedet å ta ut harddisken fra den gamle PCen og sette inn i den nye.

Lykke til!

Hilsen
Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar