Flytte data fra harddisk til bærbar?


Hei,

Jeg har en gammel desktop PC som "tok kvelden" før jeg fikk overført ønskede data til min nye laptop. Jeg er sikker på at det bare er strømforsyningen som er gått og jeg lurer nå på om jeg kan overføre data, enten via USB kabel eller på andre måter, uten først å reparere min gamle desktop PC?

Hilsen
Jan

Datadoktoren svarer

Hei Jan,

Selvfølgelig finnes det løsninger for deg. Hvis du ikke vil kjøpe en ny strømforsyning, som koster fra ca. 350 kroner, kan du alltids skru ut harddisken i stedet. For å få dataene over til din nye bærbare PC fra kun disken har du (minst) tre muligheter:

Alternativ en er å låne en fungerende datamaskin, koble til harddisken din og deretter overføre dataene til den bærbare via nettverk eller brenne de ut på CD/DVD.

Alternativ to er å skaffe deg et eksternt kabinett til harddisken, som gjør at du kan koble den rett mot datamaskinen via USB. En slik koster fra 250 kroner og oppover, litt avhengig av om du ønsker tilkoblingsmuligheter for firewire i tillegg og om du har SATA eller PATA harddisk.

Alternativ tre ser ut til å være det nærmeste vi kommer det du opprinnelig er ute etter: en kabel som som gjør at du kan koble harddisken rett mot datamaskinen via USB. En slik koster om lag 200 kronasjer, så den er litt billigere enn et eksternt kabinett, men den tar seg jo ikke like bra ut på skrivebordet.

Er du helt sikker på at du ikke vil reparere den gamle maskinen hadde jeg personlig satset på et eksternt kabinett dersom det er litt størrelse på harddisken din. Bærbare datamaskiner har jo som regel litt begrenset lagringsplass, så en ekstern harddisk til backup og store filer er alltids kjekt å ha.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar