Dette ikonet er kjekt for deg som har det litt rotete på PC-en.
Dette ikonet er kjekt for deg som har det litt rotete på PC-en.Vis mer

Flytt filer automatisk med DropIt

Dette lille ikonet kan bli din nye bestevenn.

Har du orden i filene dine?

Mange laster ned så mangt, både via nettleseren og andre programmer, og ikke alle har like god struktur på det som lastes ned. Ofte havner alt i en dedikert nedlastingskatalog, på skrivebordet eller litt rundt om kring. Kanskje tar man seg en sjelden gang til å rydde opp litt.

Les også: Ryddigere skrivebord får du ikke

DropIt kan bli din nye bestevenn. Dette er et program som enkelt og greit gir deg et lite ikon, som enten kan ligge på skrivebordet eller alltid være synlig, og som du enkelt og greit kan dra filer oppå. Når du så slipper musknappen, flyttes (eller kopieres, du bestemmer) fila til en katalog du på forhånd har definert.

Du lager reglene

Poenget er at du lager regler for hvor fila skal havne basert på filnavnet. Dette gjør du ved å høyreklikke på ikonet i systemstatusfeltet og velge manage.

Flytt filer automatisk med DropIt


Flytt filer automatisk med DropIt


Eksempelvis kan du legge inn at alle filer som matcher kriteriene *.avi, *.mov, *.mp4 og *.mkv havner i filmkatalogen, eller at *.exe og *.zip havner i installasjonsfiler-katalogen.

Du kan også være mer spesifikk og si at *-20*.wav havner i katalogen for telefonsvarerbeskjeder. Det matcher formatet til alle telefonsvarerbeskjedene du får på e-post fra Netcom de neste 90 årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når du installerer programmet, dukker det også opp i send til...-menyen, slik at du kan høyreklikke på en fil og sende det rett til DropIt. Det finnes også en portabel utgave av programmet du kan ha på en minneplugg og ta med deg.

DropIt er basert på åpen kildekode og kan lastes ned via prosjektets SourceForge-side.