Flytt brukerfilene dine

Legg dem på et tryggere sted.

Nylig fortalte vi deg hvordan du kunne dele harddisken din i to deler, stasjon C og stasjon D ved hjelp av Diskbehandling i Windows 7. Et av argumentene vi brukte for å gjøre dette, var at du kan holde brukerfilene dine adskilt fra operativsystemet for øvrig, slik at om du skulle bestemme deg for å formatere stasjon C og installere Windows på nytt, ville bilder, dokumenter, videoer, musikk og lignende som du måtte ta vare på, ligge uberørt på stasjon D.

Nå er turen kommet til den fysiske flyttingen, og her er en metode du kan metode du kan benytte.

1. Start Utforsker og opprett mappen hvor alle brukerfilene dine skal ligge, for eksempel D:\Brukerfiler\. Hvis det er flere som deler samme PC, kan du lage et litt mer personlig navn på hver mappe:

Flytt brukerfilene dine


2. Åpne brukerfilene dine fra startmenyen:

Flytt brukerfilene dine


3. Sett de to vinduene ved siden av hverandre:

Flytt brukerfilene dine


4. Pass på at du ikke har andre programmer eller brukerfiler åpne før du fortsetter!

5. Nå skal du holde inne skift-tasten på tastaturet, samtidig som du drar og slipper de mappene du ønsker skal ligge på D:\brukerfiler. NB! Veldig viktig å holde inne skift-tasten, ellers blir ikke mappene flyttet, men kopiert. Og det vil du ikke:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flytt brukerfilene dine


6. Slik ser det altså ut i D:\brukerfiler etter en vellykket flytting. Merk at jeg har kun flyttet de mappene som for meg er verdt å ta vare på i tilfelle jeg skulle få problemer med Windows og vil reinstallere operativsystemet:

Flytt brukerfilene dine


Kan de flyttes til en annen, fysisk harddisk?

Ja, det kan de - og med fordel. Husk at hvis du opplever fullstendig diskkrasj, vil det kunne ramme både C: og D: så lenge partisjonene ligger på den samme harddisken. Husk uansett å ta regelmessig sikkerhetskopier av de verdifulle dataene dine, for eksempel med SyncLess.

Her finner du flere Slik gjør du det-artikler


Har du tips til temaer vi kan ta opp i Slik gjør du det-spalten? Send oss en epost!