Flott spillmus fra Microsoft

Mest mulig nøyaktighet er målet, og den nye Intellimouse Explorer Platinum fra Microsoft retter seg spesielt mot spillere som krever treffsikkerhet. Vi har prøvd musen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det er stadig mer vanlig med trådløse mus, er det fremdeles noen som foretrekker kabler. Blant annet dedikerte spillere, som trenger mest mulig kontroll og presisjon. Det er for å tilfredstille disse behovene at Microsoft nå lanserer denne meget behagelige musen med avansert optisk sensor, ergonomisk design og kabel - med plugg for både USB- og PS2-porten.

Intellimouse Explorer Platinum har den nye tilt-teknologien, som gjør at du kan bevege scrollehjulet sidelengs. Dette brukes i utgangspunktet til å scrolle sidelengs i dokumenter - nyttig hvis du bruker lav oppløsning på skjermen. Det skal også være mulig å bruke funksjonen i spill som støtter det, for eksempel til å lene deg rundt hjørner.

Musen har også to programmerbare knapper på siden, som normalt brukes til å gå frem å tilbake i nettleseren.

Ergonomien er uten tvil på topp, og knappene reagerer raskt. Det eneste vi har litt problemer med er scrollehjulet - det virker til å være litt vel følsomt til tider.

Den optiske sensoren skanner overflaten med hastighet på opptil 9.000 bilder i sekundet, som sørger for topp nøyaktighet.

Vi prøvde musen med spill som Halo, Battlefield 1942 og Wolfenstein: Enemy Territory, og etter å ha brukt en trådløs mus til spilling i lang tid, kan vi konkludere med at vi går over til Intellimouse Explorer. Den fungerer rett og slett bedre.

Musen kommer i butikkene den 13. november, med en veiledende pris på mellom 400 og 450 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!