Flock - den sosiale nettleseren

For deg som "lever" på nettet, kan denne nettleseren være et svært godt alternativ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Firefox, Opera og Internet Explorer. De fleste vet ikke om så mange flere nettlesere, kanskje bortsett fra Mac-brukere som bruker Safari.

Dog finnes det en drøss flere nettlesere - Netscape, Maxthon, NeoPlanet, UltraBrowser, Camino, Salamander, Konqueror... listen er lang.

Med på listen er også dagens tema: Flock. Flock er en sosial nettleser, optimalisert for blogging/artikkelskriving, bildedeling, RSS-lesing og andre ting.

image: Flock - den sosiale nettleseren

Flock er først og fremst for deg som lever litt på nett - som har en eller flere kontoer på YouTube, del.icio.us (Se egen artikkel), Flickr, Wordpress eller andre ting; en hel rekke nettjenester er støttet første gang du kjører i gang Flock.
Nettleseren er også basert på Firefox, og du kan derfor også bruke de samme utvidelsene, i hvert fall de fleste av dem.

Hva er det så som gjør Flock unik?

Smarte bloggemuligheter

Om du har en konto hos blogger.com eller en egen Wordpress-blogg (Se: Slik lager du din HELT egen blogg) spiller ingen rolle - Flock har støtte for de fleste bloggetjenester. Du legger enkelt og greit til ditt brukernavn og passord under "accounts and services", og så ordner Flock resten. Nå har du en editor integrert i nettleseren der du lett kan poste nye ting, og du kan bare dra og slippe ting inn i redigeringsfeltet enten det er bilder, filmklipp eller tekst.

Men det stopper ikke her - via et svært hendig "web clippings"-panel kan du nemlig dra og slippe både bilder, tekst og lenker som du ønsker å ta vare på. Disse kan du igjen dra rett inn i et blogginnlegg, eller til et kommentarfelt et annet sted hvis du ønsker det.

image: Flock - den sosiale nettleseren


Mediestrømmer

Et eget panel inneholder også mediestrømmene som er aktuelle for deg. Du kan legge til slike som favoritter, enten det er Flickr-bildene til lillebroren din eller de beste YouTube-filmene. Disse kan du også lett dele med andre - et klikk på delingsikonet gir deg en meny der du kan blogge, sende epost eller laste opp til din egen konto.

image: Flock - den sosiale nettleseren


Flock støtter også en rekke fotonettjenester som Flickr og Photobucket og gjør det veldig lett å laste opp nye bilder. Du kan tagge bildene, sette på beskrivelse og også velge om dette skal gjelde for alle bildene du laster opp (opp til 1000 i slengen).

Egen startside

My World er den forhåndsinnstilte startsiden. Her får du opp en liste over favorittnettstedene dine, du kan sette opp hvilke RSS-strømmer som skal vises og også dine mediestrømmer vises her, med de seneste oppdateringene på toppen.

image: Flock - den sosiale nettleseren


Favorittene håndteres også svært enkelt. Når du trykker på stjerna legger du til siden som favoritt, og her integreres også del.icio.us svært enkelt. Du velger om du vil tagge siden med beskrivende stikkord og trykker OK - enklere blir det ikke. I favorittpanelet vises både lokale favoritter og de som ligger online.

image: Flock - den sosiale nettleseren


Surfing med venner

Det er ikke så mange nettlesertillegg som er tilgjengelige foreløpig, men det utvilsomt mest interessante er Me.dium. Her kan du registrere deg og legge til venner, og så vil du hele tiden kunne se hva vennene dine surfer på. I tillegg kan du skrive kommentarer, diskutere etc.

Kanskje er akkurat det mest for spesielt interesserte, men til et skoleprosjekt der man prøver å hente inn informasjon, kan det være en smart måte å jobbe sammen på. Og slapp av - du MÅ ikke ha den aktivert til en hver tid.

Flock er "selvsagt" gratis (hva er ikke gratis i disse dager?) og lastes ned fra http://flock.com/. Der finner du også noen videosnutter som viser mer hvordan nettleseren fungerer i praksis.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!