Trenger du et sted å lagre bildene dine på internett, ble Flickr plutselig en veldig interessant løsning. 1 TB lagringsplass gir nemlig rom til rundt 500.000 bilder. Foto: Kirsti Østvang
Trenger du et sted å lagre bildene dine på internett, ble Flickr plutselig en veldig interessant løsning. 1 TB lagringsplass gir nemlig rom til rundt 500.000 bilder. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Flickr fornyes og får 1 TB lagringsplass

Yahoo! gjør store endringer til fotodelingstjenesten.

Publisert
Sist oppdatert

Flickr.com var en gang i tiden det viktigste nettsteder for bildedeling på internett, brukt av så vel amatører som profesjonelle til å lagre og vise frem sine blinkskudd.

Flickr ble imidlertid kjøpt opp av Yahoo! i 2005, og siden da har det bare gått nedover. Det skjedde det som ofte skjer når et lite selskap blir kjøpt opp av et stort et: Utviklingen stoppet så å si opp.

Fremveksten av sosiale nettverk som Facebook, Instagram og Google+ gjorde at Flickr havnet milevis bak. Mobilutviklingen klarte Yahoo! heller ikke å følge med på. Dødsdommen ble nærmest avsagt i en Gizmodo-artikkel kalt "How Yahoo! Killed Flickr and Lost the Internet".

Flickr skulle imidlertid vise seg å ikke være så død som mange skulle tro. I går lettet Yahoo! på sløret for en fullstendig overhaling av bildetjenesten med en helt ny design og hele 1 TB med gratis lagringsplass så vel bilder som video.

- Vi vil at Flickr skal gi deg bakoversveis igjen, sa Yahoo!-toppsjef Marissa Mayer, på en pressekonferanse i New York mandag kveld, ifølge TheNextWeb.

Les også: Jotta lanserer Dropbox-konkurrent

Ny design, samme funksjoner

Flickr er overhalt til nesten det ugjenkjennelige, men ikke nødvendigvis på en dårlig måte. Borte er det meste av hvitt tomrom og unødvendig tekst, nå møtes du i stedet med en strøm med bilder som tar opp hele skjermen. Det kan minne litt om flisene fra Windows 8 eller Pinterest.

Flickr fornyes og får 1 TB lagringsplass


Profilsidene har også fått en ny look med forsidebilder i samme stil som på Facebook og Google+.

Flickr fornyes og får 1 TB lagringsplass


Flickr ser rett og slett mer ut som en sosial bildedelingstjeneste anno 2013. Ellers er det meste av gammel funksjonalitet på plass, både hva gjelder søk og fremvisning av bilder.

Du kan kommentere bilder eller titte på EXIF-dataene om du ønsker det. Forskjellen er bare at selve bildet er mye større enn tidligere. Bildeopplasting fungerer også som før, og du kan enkelt laste opp flere bilder av gangen - blant annet ved hjelp av dra&slipp.

Les også: MEGA med 50 GB Gratis nettlagring

Mest lagringsplass?

Som nevnt økes lagringsplassen til 1 TB, hvilket ifølge Flickr skal gjøre det mulig å lagre 537.731 bilder på 6,5 megapiksler. Kapasiteten er langt større enn noen andre fotodelingstjenester byr på i dag. Google tilbyr for eksempel bare 15 GB gratis.

Det er riktignok noen begrensninger hva gjelder filopplasting med gratisvarianten av Flickr. Bilder kan ikke være større enn 200 MB. Det er mulig å laste opp video i 1080p, men de kan ikke overstige 1 GB i størrelse, og online avspilling er begrenset til 3 minutter pr video.

Gratisversjonen er for øvrig reklamefinansiert. Ønsker du å bli kvitt annonsene, kan du oppgradere til en "Ad free"-konto som koster 50 dollar i året, rundt 300 kroner. Det er også mulig å doble lagringsplassen til 2 TB. En slik "Doublr"-konto koster imidlertid 500 dollar i året, nærmere 3.000 kroner.

I tillegg til helt ny Flickr.com, har Yahoo! også sluppet en oppdatering til Flickrs Android-app med nytt brukergrensesnitt og redigeringsfunksjoner. Det er samme nyheter som ble introdusert til Flickrs app for iOS i desember i fjor.

Les også: Tilbyr ubegrenset lagring av bilder på nett

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer