FlexCD - krøllbar fiasko

De hadde Bertelsmann i ryggen, og et tilsynelatende meget smart produkt. Men det var ikke nok for tyske Flexstorm.

FlexCD-konseptet ble vist frem for første gang under Cebit 2002, og ble viet stor oppmerksomhet verden over. Oppfinnelsen av en papirtynn "reklame-CD" som kunne bøyes, tøyes og krølles, var spennende. Platen kunne spilles i vanlige CD-spillere ved hjelp av en adapter, og kunne klistres på juicekartonger og ukeblader uten at det påvirket verken vekt, utforming eller pris på hovedproduktet.

Ventet forgjeves

DinSide var blant dem som omtalte FlexCDen den gang, du kan fortsatt lese artikkelen her. Vi har siden vært i dialog flere ganger med Flexstorm, og ble lovet et testeksemplar allerede høsten 2002. Siden har produktet blitt forsinket flere ganger, inntil det nylig ble lagt død og begravet.

I en pressemelding fra selskapet kommer det frem at tiden rett og slett har løpt fra FlexCDen. CDen som lagringsmedium trues av nye smarte, robuste og billige lagringsløsninger, og Flexstorm har mistet troen på at FlexCDen ville ha noen sjanse mot disse.

Videre heter det i pressemeldingen at det er oppdaget flere bruksområder for teknologien, som vil granskes nøyere i fremtiden. Om det betyr at vi vil se FlexCDen på markedet i fremtiden, er vel heller tvilsomt.

Kilde:
Bertelsmann