Flere skjermer - full kontroll

Bruker du flere skjermer oppdager du at vinduene ikke alltid oppfører seg slik du ønsker. Et smart hjelpemiddel er UltraMon, som gir deg mange nye kontrollmuligheter og er enkelt å bruke.

Flere skjermer -  full kontroll
Publisert
Sist oppdatert

To mindre skjermer er i mange tilfeller både mer praktisk og rimeligere enn en stor skjerm. Du får mer skjermflate totalt, og to rammer er lettere å forholde seg til. Vår erfaring er at du gjerne plasserer et par programmer du bruker kontinuerlig på den høyre skjermen, som f.eks. epostleser og kundeoppfølging. Den andre skjermen brukes til de programmene du jobber aktivt med i lengre tid, som f.eks. regneark, bildebehandling eller tekstredigering - alt selvsagt avhengig av hva slags jobb du gjør.

Men det dukker stadig opp behov for å flytte programvinduer fra den ene skjermen til den andre, eller å veksle mellom programmer i fullskjermsmodus på en eller begge skjermene.
Da strekker verken Windows' egne verktøy eller kortprodusentes styreprogrammer til, og du må manøvrere deg rundt problemstillingene.

Bruker du for eksempel et Matrox-kort, er det ikke mulig å flytte et i fullskjermsvindu fra en skjerm til en annen uten først å ta det ut av fullskjermmodus, flytte det over og så aktivere fullskjermmodus igjen.

Skal du veksle mellom to fullskjermsprogrammer som ligger over hverandre på høyre skjerm, må du over i venstre skjerm for å komme ned på oppgavelinjen og velge.

Men det finnes løsninger.

UltraMon

Dette lille programmet fjerner de siste irritasjonsmomentene ra den ellers svært så behagelige arbeidssituasjonen to skjermer gir.

Flere skjermer -  full kontroll
Flere skjermer -  full kontroll


Programmet gir deg både to nye knapper øverst i høyre hjørne på vinduene, og et par menyvalg nederst i poppoppmenyen som utløses med høyre musknapp.

Dessuten kan du flytte maksimerte vinduer fra den ene skjermen til den andre helt uten videre!

Oppgavelinjen finner du vanligvis bare på hovedskjermen der Start-menyen ligger, som regel på venstre skjerm.

UltraMon oppretter oppgavelinje også på høyre skjerm, slik at du slipper å veive over begge skjermene med muspekeren for å endre fokus og velge program.

Flere skjermer -  full kontroll


Dessuten er det mange muligheter for skjermsparere og oppsett, lagring av konfigurasjoner, muligheter for skript og en rekke andre finesser.

Billig

Programmet koster 24,95 USD for enbruker-utgaven av versjon 1.0, men du kan laste ned en releasekandidat av versjon 2, som har alle egenskapene vi har omtalt over.

Du kan sjekke ut funksjonaliteten i 30 dager, så må du registrere deg og betale.

Registrerer du deg før den endelige versjon 2.0 slippes, sparer du dessuten 15 dollar.

Mer info finner du på nettsidene til UltraMon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer