Flere priskutt fra Intel

I følge The Inquirer planlegger Intel å kutte prisene på sine Celeron og P4-prosessorer to ganger i løpet av januar 2002.

I tillegg til å kutte priser på eksisterende prosessorer, planlegger Intel å lansere flere nye prosessorer basert på 0.13micron Northwood-teknologi, blant annet en ny 2.2 GHz Pentium4. Prisen på denne vil, i følge The Inquirer, ligge på 562 amerikanske dollar i kvanta på tusen enheter.

Erfaringsmessig vil ikke prisene skille seg markant ut fra dem du vil finne i nettbutikkene her hjemme.

Pentium III lever videre i Celeron

Nå er produksjonen av Pentium III for desktop-PCer slutt, men teknologien lever videre i nye Celeron-prosessorer. De nyeste Celeron'ene kjører på 100 MHz FSB, og er utstyrt med 256 KB L2 cache.

Uavhengige tester konkluderer uansett med at ytelsesforskjellene mellom de nye Celeron-prosessorene og Pentium III er svært små, og i følge denne testen hos x-bit labs har Celeron tatt igjen forspranget som AMD-konkurrenten Duron tidligere har hatt med hensyn til ytelse.

1.3 GHz til tusenlappen

En 1.3 GHz-utgave av den nye Celeron-prosessoren er ventet i løpet av januar, og skal vi tro The Inquirer, vil den koste deg en knapp tusenlapp allerede 27. januar.

Dermed kan eiere av eksisterende Pentium III-systemer fortsatt oppgradere, vel og merke dersom hovedkortet støtter den nye FCPGA2-standarden.

Tabellen under viser datoer og antatte priskutt:

Flere priskutt fra Intel

(Kilde: The Inquirer)