Flere HomeStation-rykter

Kommer det en X-Box-oppfølger allerede i år? Microsoft sier ingenting, men ryktene stanser ikke.

X-Box i dag
X-Box i dagVis mer

X-Box-konsollen er blitt en temmelig stor suksess i USA, og snart skal den lanseres i Japan og Europa.Men allerede i fjor høst dukket det opp noen merkelige spekulasjoner om en kommende maskin under utvikling hos Microsoft, som skal følge opp eller erstatte X-box. Dette nye produktet skal bære navnet HomeStation, og være mye mer enn en spillkonsoll, faktisk skal maskinen være en komplett løsning for hjemmeunderholdning.

Dette er vel og bra, men i følge disse ubekreftede ryktene skulle maskinen lanseres høsten 2002, altså knapt et år etter den originale X-Box-konsollen. Dette er høyst merkelig, i og med at en spillkonsoll gjerne har en levetid på mange år, og det tar i alle fall en god stund før utviklerne lærer seg å utnytte en konsolls fulle potensiale og levere virkelig bra spill. Spørsmålet er da hvorvidt HomeStation virkelig er en erstatning, eller bare et suplement til X-Box, som også retter seg mot andre markeder.

Nye detaljer

Navnet og en mulig dato er ikke alt. Nylige rapporter påstår at det er ganske sannsynlig at HomeStation faktisk vil dukke opp på markedet i høst. Flere analytikere har visstnok vært i kontakt med Microsoft og andre selskaper som samarbeider med dem, og kan bekrefte at HomeStation faktisk finnes, og skulle egentlig bli vist frem offentlig på CES-messen nylig.

Designet på HomeStation skal visstnok ikke være så ulikt X-Box, maskinen skal bygge på PC-komponenter, og ha kjente tilkoblingsmuligheter som USB.

HomeStation vil kunne spille eksisterende X-Box-spill, og ha omfattende DVD-muligheter, ikke bare avspilling men muligens også opptak. Naturligvis vil maskinen kunne kobles til nettet og Microsofts .Net-tjenester.

X-Box har allerede mange av disse mulighetene innebygd, men det virker som om Microsoft ønsker å nå et annet marked med HomeStation – X-Box er først og fremst en spillkonsoll som også har andre funksjoner i tillegg, HomeStation derimot vil være et underholdningssenter som blant annet kan spille spill.

Uansett er det interessant hvordan Microsoft prøver å nå nye markeder utover tradisjonelle PC-brukere. X-Box, HomeStation, Freestyle og Mira-grensesnittene som forandrer din datamaskin til underholdningssenter – det kan virke som om Microsoft vil gjerne bli et elektronikkselskap.
Ingen vet når vi kan vente oss offisiell informasjon om HomeStation, men vi kommer til å følge med, og vil gi deg detaljer etter hvert.