Flere fikser til Windows XP

I forrige uke la Microsoft ut en fiks for et potensielt sikkerhetshull. som ble oppdaget etter at operativsystemet gikk i trykken. Nå kommer en rekke nye programfikser, i tillegg til en oppgradering.

Den viktigste nyheten for de aller fleste, gjelder bakoverkompa-tibiliteten. Etter å ha installert oppdateringen på 2.2 MB skal du blant annet problemfritt kunne kjøre Corel Draw, Page Maker 6.5, Norton Antivirus 2001, Nero Burning Rom 5.5 og en rekke Lotus-programmer som har hostet litt under operativsystemet.

Microsoft selv har heller ikke klart å styre unna problematikk omkring bakoverkompatibiliteten; både Works Suite 2001 og Money 2000 har hatt problemer i Windows XP. Nå skal også disse være løst, i følge Microsoft.

Her finner du listen over programproblemer som nå skal være løst.

Oppgradert Movie Maker

Første gang vi stiftet bekjentskap med Windows Movie Maker var i Windows Me. Dette er et svært enkelt videoredigeringsprogram som også kan brukes til å fange videosignaler, for eksempel fra et DV-kamera. Så langt har Movie Maker vært best egnet til å lage videoklipp som f. eks skal distribueres via epost, der høy kompresjon er viktigere enn bildekvaliteten.

Nå kan altså XP-brukere av programmet laste ned en oppgradert utgave (versjon 1.2) som blant annet innebærer høyere oppløsning (inntil 640x480 punkter) samt støtte for den nye Windows Media 8-kodeken som gir langt bedre bildekvalitet enn tidligere.

Flere smårettinger

I tillegg har Microsoft lagt ut noen mindre oppdateringer, blant annet forbedret støtte for direkte CD-brenning gjennom Utforskeren, og en oppdatering av prateprogrammet Windows Messenger, som skal gi bedre lyd og bildeoverføringer.

De andre oppdateringene gjelder stort sett forhold som kun er aktuelle for spesielle brukergrupper.

Hvis du bruker Windows XP, kan du laste ned de forskjellige oppdateringene ved å besøke Windows Update.