Flere detaljer om ny superbrikke fra NVIDIA

Hvis ryktene stemmer, kan vi vente oss en superkraftig utgave av GeForce 3-grafikkbrikken til høsten. Her er hva vi vet foreløpig.

Det kom ikke som noen overraskelse da vi fikk vite at NVIDIA planlegger å oppgradere GeForce 3-serien med en raskere og mer avansert versjon. Det samme skjedde med det forrige flaggskipet – GeForce 2, som fikk en Ultra-oppgradering omtrent et halvt år senere.

Hvis ryktene vi har hørt stemmer, innebærer en eventuell GeForce 3 Ultra både raskere prosessor- og minnehastighet. Det er imidlertid ikke det eneste.

Nye funksjoner

Kodenavnet til den nye brikken er NV25, og det signaliserer at prosessoren er basert på den samme teknologien vi kommer til å finne i X-Box-konsollene til Microsoft.

Den kanskje viktigste nyheten med NV25 er en ny ”vertex shader”, som lar utviklerne programmere grafiske effekter vi tidligere bare har drømt om. GeForce 3 har én vertex shader fra før, og inklusjonen av en til innebærer selvsagt enda høyere grad av grafikkrealisme. Det eneste vi imidlertid venter på, er spill som faktisk kan utnytte all denne teknologien!

Det er heller ikke utelukket at brikken kan støtte noen DirectX 9-funksjoner, selv om vi vet foreløpig ingenting om hva det nye grensesnittet vil inkludere.

Det er ganske sannsynlig at grafikkort basert på den nye brikken vil benytte seg av 128 MB DDR RAM. Klokkefrekvensen til prosessoren vil muligens ligge på 300 MHz.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er fremdeles uvisst når denne brikken kommer på markedet, i og med at vi ikke har sett noen offisiell uttalelse enda. Det er imidlertid ikke usannsynlig at vi må vente helt til våren 2002.