Flere detaljer om norsk GameCube

På en ny pressevisning fikk vi nylig muligheten til å se på enda flere kommende GameCube-spill. Les om våre førsteinntrykk!

Tidligere i høst fikk vi se på den japanske utgaven av Nintendos nye stolthet, med de tre medfølgende spillene – WaveRace, Luigi’s Mansion og Super Monkey Ball. Nå er maskinen ankommet USA, heldigvis med flere titler tilgjengelig fra første dag. I denne forbindelse hadde den norske Nintendo-representanten, Unsaco, enda en visning i forrige uke. Vi deltok med glede.

Flere titler, flere farger

Datoen for norsk lansering er fremdeles ikke hundre prosent bestemt, men maskinen vil garantert slippes i mars eller april. Det samme gjelder prisen – den er enda ikke fastsatt, men vil ligge på mellom 2.500-3.000 kroner.

Det er stor sannsynlighet for at de spillene vi så på visningen vil være de samme som blir lansert i Norge samtidig med maskinen eller senest to uker i etterkant. Disse inkluderer de nevnte Luigi’s Mansion, WaveRace og Super Monkey Ball, samt Tony Hawk Pro Skater 3, FIFA 2002, Dave Mirra’s BMX 2, SSX Tricky og Star Wars: Rogue Squadron 2.

Flere detaljer om norsk GameCube

Det er kanskje litt trist at disse spillene består kun av oppfølgere og nye versjoner av kjente titler, og kanskje utenom Super Monkey Ball inkluderer ingen genuint nyskapende titler. Likevel, skal det først være oppfølgere, er disse i alle fall bygd på solide og populære hits eller svært kjente varemerker.

Star Wars: Rogue Leader (Rogue Squadron 2) har alle forutsetninger til å være bedre enn den middelmådige originalen. Vi prøvde kun to brett, ett tilrettelagt for trening og ett som gjenskapte angrepet på Death Star fra den fjerde Star Wars-filmen. Inntrykket vårt er svært positivt, både fra den visuelle siden (vanvittig bra grafikk, til tider ser det ut som klipp fra filmene) og når det gjelder spillbarhet. Dette blir muligens det beste Star Wars-baserte actionspillet noensinne.

Tony Hawk 3 og Dave Mirra’s BMX 2 følger samme oppsettet som de tidligere spillene, spesielt Tony Hawk-spillet vil nok en gang appelere både til skate-entusiaster og nybegynnere, faktisk virket det som om spillet er mer rettet mot nye spillere denne gangen, med lettere tilgang til tricks og nye baner.

Flere detaljer om norsk GameCube

SSX Tricky er enda et ekstremsport-spill, som er en del ev Electronic Arts’ Big-serie, altså mer urealistiske fremstillinger av diverse sportsgrener. SSX Tricky er en oppdatering av et svært populært PS2-spill, og her har vi også en del nyheter. Spillet kan virke noe vanskelig til å begynne med grunnet noe uvant oppsett av kontrolleren, men gir man spillet litt tid, viser det seg hvor bra det er.

Vi venter og venter

Vi kan ellers trygt bekrefte de samme inntrykkene vi fikk etter vår forrige omgang med GameCube. Maskinen er fremdeles like liten og søt, og nå kommer den også i flere farger. Vi er også fremdeles henrykt over den eksepsjonelt gode håndkontrollen, som er garantert den mest behagelige og komfortable vi har prøvd.

Du kan lese vår forrige GameCube artikkel her. Nå smører vi oss bare med tålmodighet, og venter på at de første testmaskinene blir tilgjengelige. Da kommer vi selvsagt tilbake med en utfyllende test av maskinen og de første spillene.