Fleksibelt tastatur - morosak eller bare smart?

Følelsen når du ruller ut tastaturet (!) er mildest talt merkelig, det minner om en kraftig isterningspose fylt med taster i stedet for vann.

Fleksibelt tastatur - morosak eller bare smart?
Publisert
Sist oppdatert

Tastatur er ikke bare kjekt å ha, det er faktisk helt nødvendig for å kunne gjøre noe særlig fornuftig på PC. Derfor finnes det også et utall forskjellige tastaturer, tilpasset forskjellige brukere, bruksmåter, stil, farger, smak og hva det måtte være.

Men i en del sammenhenger er det ikke så mye skriving som skal gjøres, det trengs bare en og annen kommando, noen tall, noen valg her og der og innskriving av et nytt filnavn i ny og ne. Da er tastaturet stort sett i veien.

Bruksområder?

Det finnes faktisk bruksområder hvor tastetrykkene ikke er så mange og hyppige. Bruker du PCen til musikk, til videoredigering, eller til bilderedigering er det andre redskaper som brukes, som mus, tangenter og kamera.

Også på reise kan det være kjekt med et tastatur som ikke er i veien, er lett å pakke ned og tåler en støyt.

Manhattan True-Touch

Fleksibelt tastatur - morosak eller bare smart?

Dette er et svært alternativt tastatur i myk plast, som kan rulles sammen. Det er også helt tett og dermed motstandsdyktig både overfor tørt og vått.

Layouten er helt standard, med 104 taster i PS/2 utgaven, med både Windows-tast og menytast.

Tastene går ikke alltid rett ned, treffer du litt på siden, så føler du at hele tasten bøyer seg. Men det spiller faktisk liten rolle, tastetrykket blir registrert, og det er bare en vanesak å stole på at tastene har gjort jobben sin.

I tillegg er det nesten lydløst, det er ingen klikking eller andre ulyder.

En artig vri er de 3 mellomromstastene, med den lange i midten og to korte ved siden av.

Fleksibelt tastatur - morosak eller bare smart?

Er det brukbart?

Vi var svært skeptiske, og noe lattermilde da vi skulle teste hvordan det fungerte. Det ser nesten ut som en morosak, ala speilegg av gummi, hundelort osv...

Men vi ble faktisk svært overrasket! Det går utmerket an å skrive touch på det, og til mindre krevende oppgaver fungerer det helt strøkent. Når du ikke bruker det kan det plasseres over alt, henges over en stolrygg eller hva du vil.

Når du ikke skal bruke det mer, ruller du det sammen med kabelen rundt og legger det i lomma eller i kofferten. Eller du kan brette det dobbelt et par ganger, så det blir litt flatere.

Vi har i hvert fall funnet et glimrende bruksområde for tastaturet, som vi kommer tilbake til i en annen artikkel i løpet av kort tid.

Prisen har vi observert i området rundt 5-600 kroner inkl mva, men sjekk som vanlig med din dataforhandler.

Norsk distributør er CBK Communications AS

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer