Med HP S20 PhotoSmart kan du skanne negativer, dias i ramme og papirkopier.
Med HP S20 PhotoSmart kan du skanne negativer, dias i ramme og papirkopier.Vis mer

Fleksibel fotoskanner fra HP

Hvis du er virkelig kresen på kvaliteten, vil ikke de rimeligste digitalkameraene tilfredsstille behovene dine. Men fortvil ikke. Mens vi venter på toppkvalitet til bunnpris, kan HP levere en fleksibel fotoskanner som håndterer negativer, dias og papirkopier.

Med en fotoskanner får du ikke fordelen med å kunne se bildene umiddelbart etter at de er tatt, slik du kan med et digitalkamera. Men på den annen side kan du finne frem gamle negativer og papirkopier, og digitalisere disse.

Tre i en

HP S20 PhotoSmart håndterer både filmstriper, dias i ramme og papirkopier opp til 12 x 17 cm. Ved å trykke på en knapp i fronten gjentatte ganger, velger du hvilken type original du har. Deretter er det bare å føre originalen inn i skanneren. S20 kan også skanne alle bildene på filmstripen i en omgang.

Den optiske oppløsningen er 2.400 dpi på dias/negativer, og 300 dpi på papirkopier. Fargedybden er 36 bits, og det sikrer at den fanger opp detaljer i høylys og skygger på en god måte (selv om bildeprogrammet ikke håndterer mer enn 24 bit). Oppgitt hastighet på innskanningen er ca. 1 minutt pr. bilde.

Tilkoblingen til PCen gjøres via USB, men det er også mulig å få SCSI for de som ønsker det.

Skanneren leveres også med programvare for å justere bildene. Funksjonene dekker alle basisoperasjoner som korrigering av farger, skarphet, eksponering og rotering/beskjæring o.l.

Prisen blir 6.100 kroner inkl. mva., og skanneren blir tilgjengelig i juni.

Ja takk, begge deler

For deg som synes digitale kameraer er litt for dyrt, kan løsningen være å kjøpe en fotoskanner nå, og vente med digitalkameraet til kvaliteten og prisen blir mer behagelig. Denne løsningen gjør også at du kan finne frem alle dine gamle bilder, og lage digitale utgaver.

Artikkelen fortsetter under annonsen