Flatskjermen blir slankere

Vi har ”møtt” Sonys aller siste og smarteste flatskjerm, N50. Dette er løsningen som får dagens flatskjermer til å virke klumpete.

Flatskjermen blir slankere

Sony N50 ble lansert i USA for noen måneder siden, og ble fremvist for det europeiske publikum under årets CeBIT-messe. Modellen er noe av det mest elegante vi hittil har sett av skjermer. Med sine enkle og rene linjer i sort utførelse og en tykkelse på bare 1,2 cm, får denne skjermen andre flatskjermer til å virke gammeldagse.

N50 har delt det som vanligvis befinner seg inni en flatskjerm i to deler. Selve skjermdelen inneholder ingenting utenom skjermen og noen ledninger, mens strømløsning og plugger har blitt plassert i en egen enhet, kalt Media Box.

Skjermenheten er plassert oppå en rund konsoll som også fungerer som høyttalere. Sony hadde av en eller annen grunn ikke satt opp maskinen som var koblet til skjermen slik at vi fikk høre kvaliteten på lyden. Men med såpass lite som 2 Watt effekt, og høyttalere rett ved siden av hverandre, vil dette neppe være i nærheten av det som vanlige løse høyttalere klarer å få til. God stereoeffekt lover Sony gjennom en spesialbygget Wide Stereo Mode-løsning.

N50 har en 15”-skjerm (skal tilsvare omtrent 17”-monitorskjerm) med krystallklar gjengivelse i 1024x768 oppløsning. Andre flatskjermer fra Sony var stilt opp ved siden av, og kvaliteten var merkbart bedre på N50. Sony lover dessuten at skjermen skal være svært godt synlig selv fra sterk vinkel (opptil 140 grader i sideretning), og vi så ingenting som tydet på at det ikke var sant.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er en meget, meget elegant flatskjerm, selv om Media Box nok vil by på litt utfordring for de som ønsker å holde sin kontorplass mest mulig ren for dingser. Kanskje det er en god løsning å skru den fast under skrivebordet?

Men det koster penger – rundt dobbelt så mye som billige 15”-skjermer. Norsk pris vil trolig ligge på 14.000 + mva.