Flatskjerm fra Sony

Også Sony, som har tjent enorme summer på sin Trinitron-teknologi, har endelig begynt å ta flatskjermmarkedet på alvor. Deres L150 er en 15-tommers LCD-skjerm med maksoppløsning på 1024 x 768 punkter.

Fortsatt er dessverre disse 15-tommers LCD-skjermene i dyreste laget for brukere flest. Sony har ennå ikke satt prisen på L150, men vi kan nok regne med at den vil havne et sted rundt 20.000 kroner -- eks. mva, naturligvis. Med en såpass høy pris, vil ikke Sonys Norges Gerhard Gilje si noe om hvor mange eksemplarer de regner med å selge av denne modellen

Vertikalstørrelsen -- 15 tommer -- er litt mindre enn hva man opplever på 17 tommers CRT-skjermer, men samtidig er den langt større enn en "vanlig" 15 tommers skjerm.

Skjermen fikser oppdateringshastigheter på opptil 85 Hz, og har gode innstillingsmuligheter når det gjelder både farger og vanlige billedinnstillinger. Det skulle vel bare mangle, med denne prisen.

Sony er en av de siste store skjermleverandørene som har lansert LCD-produkter, og det er nok sannsynlig at de relativt raskt vil senke prisene på produktene sine. Med konkurrenter som koster ned mot 15.000 kroner, er L150 litt i dyreste laget.